-->

Το πρώτο «πράσινο φως» της κυβέρνησης στις παρελάσεις, τι αλλάζει το φετινό φθινόπωρο

Το πρώτο «πράσινο φως» της κυβέρνησης στις παρελάσεις, τι αλλάζει το φετινό φθινόπωρο

Τα μέτρα που επιβλήθηκαν χθες σε Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας έδωσαν τον τόνο της κυβερνητικής στρατηγικής για τον φετινό χειμώνα - «Όχι» στο ολικό lockdown, «ναι» στα αυστηρά μέτρα

Με το ενδεχόμενο του ολικού lockdown να βρίσκεται - τουλάχιστον για την ώρα - εκτός συζήτησης, η κυβέρνηση διαμηνύει πως το «2021 δεν είναι 2020», αλλά και πως το νέο πλάισιο των περιοριστικών μέτρων κρίνεται επαρκές για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, δεδομένου του ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού έχει πλέον ανοσία - είτε λόγω του εμβολίου είτε λόγω νόσησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση δίνει το πρώτο «πράσινο φως» για τις μεγάλες γιορτές του Οκτωβρίου, όπως είναι οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και η γιροτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος χθες στο ζήτημα αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημείωσε πως η κατεύθυνση είναι να γίνουν κανονικά οι εκδηλώσεις, καθώς οτιδήποτε διαφορετικό θα έστελνε λανθασμένο μήνυμα και για τον εμβολιασμό.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα τα παρακολουθούμε. Οφέιλω, όμως, να σας πω ότι και μέσα στο καλοκαίρι είχαμε μεγάλες γιορτές και θρησκευτικές λειτουργίες, οι οποίες έγιναν με ένα πλαίσιο συγκεκριμένων μέτρων», σημείωσε χαρακτηριστικα, προσθέτοντας πως φέτος «δεν είναι το ίδιο με πέρυσι εξαιτίας του εμβολιασμού».

«Οι οικονομίες δεν μπορούν να υποστούν άλλους περιορισμούς»

Όπως επισημαίνεται, μάλιστα, στην εφημερίδα «Τα Νέα», η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέο lockdown εκφράστηκε και στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Σλοβάκο ομόλογό του, Έντουαρντ Χέγκερ.

«Οδεύοντας προς το τέλος της πανδημίας, οι οικονομίες μας δεν μπορούν να υποστούν άλλους περιορισμούς και εφαλτήριο για την ανάπτυξη, για την επανεκκίνηση των οικονομιών μας στην Ευρώπη αποτελεί αναμφίβολα το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», ανέφερε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως η η ειλημμένη απόφαση για την αποφυγή του ολικού lockdown δεν σημαίνει πως έχει πάψει να υφίσταται ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Βόρεια Ελλάδα, ιδιαίτερα την ώρα που περίπου 600.000 πολίτες άνω των 60 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2YhYOjN
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->