Λαμία: Γιορτάστηκε ο προστάτης της αστυνομίας Άγιος Αρτέμιος


Εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Αστυνομίας», πραγματοποιήθηκαν στη Στερεά Ελλάδα

Η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει την προσφορά και το έργο που επιτελεί διαχρονικά και με συνέπεια η Ελληνική Αστυνομία στο κοινωνικό σύνολο    

Η 20η Οκτωβρίου είναι η ημέρα εορτασμού του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και παράλληλα, με απόφαση της Πολιτείας, έχει θεσμοθετηθεί ως η «Ημέρα της Αστυνομίας». 

Στη Λαμία σήμερα (20-10-2021) το πρωί, τελέστηκε δοξολογία, μετ’ αρτοκλασίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κκ Συμεών και αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Ακολούθησε λιτή δεξίωση στην αίθουσα τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας, όπου εκφώνησε ομιλία ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος. 

Ανάλογες δοξολογίες τελέστηκαν σήμερα το πρωί, σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας και Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στις προαναφερόμενες εκδηλώσεις, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών και Δικαστικών Αρχών, του Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών φορέων, επαγγελματικών ενώσεων και ενώσεων αποστράτων, καθώς και συνδικαλιστικοί φορείς του εν ενεργεία προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας της δημόσιας υγείας, από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19). 

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 18 έως και 20-10-2021, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος. 





Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη