Ποιο είναι το πιο αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού (εικόνα)

Ποιο είναι το πιο αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού (εικόνα)

Ποιο είναι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού με τη χαμηλότερη αποτελεσματικότητα, τι ισχύει με τη μετάλλαξη δέλτα. Τι τόνισε στην επανεμφάνισή του με τα αποτελέσματα της ανάλυσης ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Το εμβόλιο με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα είναι αυτό της Moderna με 94% ενώ η Johnson & Johnson έχει τη μικρότερη αποτελεσματικότητα με ποσοστό 72%.

Από τα σημαντικότερη στοιχεία που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν αυτά για την αποτροπή θανάτων, νοσηλειών σε ΜΕΘ και διασωληνώσεις λόγω του εμβολιασμού.

Όπως προκύπτει από αυτά μέχρι τώρα τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα έχει το εμβόλιο της Moderna με ποσοστό 97% ενώ, ακολουθεί η AstraZeneca με 94% και μετά η Pfizer με 90% ενώ, η Johnson έχει μόλις 72%.

Όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο εμφανίζονται και κρούσματα στους εμβολιασμένους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια δεν δουλεύουν, σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, δίνοντας μια απάντηση σε όσους πατάνε για να μην εμβολιαστούν στο ότι και οι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν κορονοϊό και για τον λόγο αυτό ζήτησε να μην παρερμηνεύονται τα κρούσματα σε εμβολιασμένους.

Αναλυτικά τα στοιχεία

Στην προστασία από θάνατο η αποτελεσματικότητα είναι:

  • Moderna: 97%
  • AstraZeneca: 94%
  • Pfizer: 90%
  • Johnson: 72%

Μετά τη μετάλλαξη Δέλτα η αποτελεσματικότητα στην προστασία από θάνατο:

  • Moderna: 96%
  • AstraZeneca: 94%
  • Pfizer: 88%
  • Johnson: 77%

apotelesmatikotita

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου με τη δεύτερη δόση αγγίζει το 90%

Υπενθυμίζεται ότι στο εμβόλιο της Johnson & Johnson είχε αναφερθεί, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορoνοϊό.

Όπως τόνισε η κ. Θεοδωρίδου, «είμαστε σε αναμονή για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η θετική γνωμάτευση εγκρίνει και συστήνει τη χορήγηση δεύτερης δόσης, μετά την πάροδο δύο μηνών από την πρώτη δόση και σε ηλικίες ατόμων άνω των 18 ετών».

Σύμφωνα με ό,τι δήλωσε η κ. Θεοδωρίδου, «η αποτελεσματικότητα του εμβολίου με τη δεύτερη δόση αγγίζει το 90%

Η παρουσίαση του Σωτήρη Τσιόδρα αναλυτικά (PowerPoint)



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3E2OhIi
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη