Φθηνά σπίτια σε χαμηλόμισθους: Πού θα δημιουργηθούν «φιλέτα» με φθηνά ενοίκια

Φθηνά σπίτια σε χαμηλόμισθους: Πού θα δημιουργηθούν «φιλέτα» με φθηνά ενοίκια

Σχηματοποιείται σταδιακά η πρωτοβουλία που θα αναλάβει η κυβέρνηση τις αμέσως προσέχεις εβδομάδες προκειμένου να αναπτυχθούν οικονομικά προσιτές κατοικίες για την εξασφάλιση στέγης σε οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν τα 127 κτίρια, συνολικής επιφάνειας 350.000 τ.μ. τα οποία αναμένεται να απελευθερώθουν από την μετακίνηση εννέα υπουργείων στην ΠΥΡΚΑΛ.

Σύμφωνα με όσο ανέφερε χτες ο Άκης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας, στο πλαίσιο του συνεδρίου Ακινήτων Prodexpo 2021, «το σχέδιο μετακίνησης εννέα υπουργείων στη περιοχή της πρώην ΠΥΡΚΑΛ μας αφήνει πολύ χώρο να σκεφτούμε πως θα αξιοποιήσουμε τα κτίρια που θα μείνουν κενά στο κέντρο της Αθήνας. Κάποια εξ αυτών θα κατεδαφιστούν προκειμένου να απελευθερωθεί δημόσιος χώρος και κάποια άλλα θα μετατραπούν σε κατοικίες».

Με βάση τα στοιχεία για 19 υπουργεία χρησιμοποιούνται 191 κτίρια, εκ των οποίων 50 είναι ιδιόκτητα. Το ετήσιο κόστος σε ενοίκια και κοινόχρηστα είναι 60 εκατ. ευρώ. Περιγράφοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης, ο Ευθύμιος Μπακογιάννης, γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος. προσέθεσε ότι στόχος είναι, ως επί το πλείστον, τα κτίρια που θα αδειάζουν στο κέντρο της Αθήνας να μετατρέπονται σε κοινωνικές κατοικίες. Αυτό θα συμβεί μέσω έργων ΣΔΙΤ, που θα προκηρυχθούν προφανώς όταν προχωρήσει και το σχέδιο μετεγκατάστασης των υπουργείων, το οποίο έχει πενταετή ορίζοντα.

Η κίνηση σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη θα έχει πολλαπλά οφέλη καθώς όχι μόνο θα εξασφαλιστεί  στέγη για ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα αλλά θα βελτιώσει και το κυκλοφοριακό. Επίσης τα ακίνητα που θα χρησιμοποιηθούν θα αναβαθμιστούν ενεργειακά.

Παράλληλα, πολλά ακίνητα του δημοσίου είναι κενά και τα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν στην πρωτοβουλία αυτή. Η πρωτοβουλία αυτή θα πρέπει να αναμένονται και από ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι έχουν εντοπίσει τις σημαντικές στεγαστικές ανάγκες, ιδίως για προσιτά ακίνητα, τόσο ως προς την τιμή πώλησης όσο και για την τιμή ενοικίασης.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3jBTI9E
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη