Κωνσταντίνος Κατσίφας: Αυτοκτονία «βλέπει» το πόρισμα των αλβανικών αρχών

eurokinissi

Ολοκήρώθηκε η έρευνα των αλβανικών αρχών για τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις 28 Οκτωβρίου 2018.

Ο Κατσιφάς πέθανε σε επεισόδιο με τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας (RENEA) κατά τη διάρκεια επετειακού εορτασμού για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στους Βουλιαράτες.

Δημοσιεύματα του αλβανικού τύπου αναφέρουν ότι η εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα περατώθηκε και το πόρισμά της είναι ότι ο Κατσίφας αυτοκτόνησε, όπως μετέδωσε ο ANT1.

Ανεπίσημες πηγές που επικαλούνται τα δημοσιεύματα, ανέφεραν ότι η ακρόαση για τον τερματισμό της έρευνας πραγματοποιήθηκε από την δικαστή, Σουέλα Ντάσι, παρουσία των συγγενών του θύματος, οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν για τις ανακριτικές πράξεις.

Οι αλβανικές αρχές, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, υποστηρίζουν ότι ο Κωσταντίνος Κατσίφας, στις 28 Οκτωβρίου του 2018, αυτοκτόνησε με το όπλο του, ενώ ήταν περικυκλωμένος από άνδρες της RENEA, στο βουνό πάνω από το Βουλιαράτι όπου κρύφτηκε για αρκετές ώρες.

Επειδή οι συγγενείς του Κατσίφα δεν είχαν ενημερωθεί κατά τη διάρκεια της δίκης για το περιεχόμενο του φακέλου, η δικαστής της υπόθεσης, Σουέλα Ντάσι, διέταξε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αργυρόκαστρου να αποσύρει τον φάκελο για να υποβάλει αντίγραφο των ανακριτικών πράξεων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα μέλη της οικογένειας έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν επανεξέταση των ισχυρισμών της Εισαγγελίας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3ByrVOi
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη