Πέραμα: Δεκάδες σφαίρες και αναφορές για λάθη τα κρίσιμα λεπτά, πειθαρχικός έλεγχος με εντολή Θεοδωρικάκου (βίντεο)

Πέραμα: Δεκάδες σφαίρες και αναφορές για λάθη τα κρίσιμα λεπτά, πειθαρχικός έλεγχος με εντολή Θεοδωρικάκου (βίντεο)

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ερευνά ήδη τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ενήργησαν οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ στη διάρκεια της φονικής καταδίωξης στο Πέραμα

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έγιγε γνωστό πως ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος, αλλά και πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο Πέραμα, όπου έπεσε νεκρός από πυρά 20χρονος ύποπτος για κλοπή.

Η επιχειρησιακή αξιολόγηση, μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Η παρέμβαση του Παναγιώτη Θεοδωρικάκου ήρθε έπειτα από αναφορές για επιχειρησιακά λάθη τα κρίσιμα λεπτά της καταδίωξης - και ενώ 7 αστυνομικοί βρίσκονται στην Εισαγγελία Πειραιά κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία.

Αναφορές για ασυνενοησία και ενδείξεις κατάχρησης βίας

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, διαβιβάστηκε από το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης η εντολή να σταματήσει η καταδίωξη στο Πέραμα, κάτι που όμως δεν συνέβη.

Τα ενδεχόμενα σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως είναι δύο: Είτε οι άνδρες της ΔΙΑΣ δεν άκουσαν την εντολή (πιθανά γιατί δεν «έπιανε» ο ασύρματος στο σημείο που βρίσκονταν) ή αποφάσισαν οι ίδιοι να αγνοήσουν την εντολή και να συνεχίσουν την καταδίωξη.

Ένα από τα έρωτημα στα οποία καλείται να δώσει απαντήσεις η Ελληνικ΄η Αστυνομία είναι το αν έγινε χρήση της προβλεπόμενης άμυνας εκ μέρους των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ ή αντιθετα υπήρξε κατάχρηση βίας.

Ένα, μάλιστα, από τα στοιχεία που πρόκειται να συνεκτιμηθεί είναι τα ακριβ΄΄η σημεία του αυτοκινήτου που δέχθηκαν τα πυρά των αστυνομικών.

Διαψεύδονται οι αναφορές της ΕΛΑΣ για τραυματίες αστυνομικούς

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έξι τραυματίες αστυνομικούς.

Ωστόσο, βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δευτερόλεπτα μετά την αιματηρή συμπλοκή, αποδεικνύουν πως όλοι οι αστυνομικοί είναι καλά στην υγείας τους, κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι όταν ρωτούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων για την κατάστασή τους.

Τι έδειξε η εξέταση του ιατροδικαστή

Η πρώτη εξέταση που έγινε στο πτώμα του 21χρονου οδηγού, ο οποίος έπεσε νεκρός στο σημείο όπου κατέληξε η καταδίωξη, έδειξε πως έφερε περισσότερα από ένα τραύματα από σφαίρες στο σώμα του. Ωστόσο, πλήρης εικόνα θα δοθεί από την νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει τη Δευτέρα.

Ο 21χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές για συμμετοχή σε κλοπές, ενώ το 2015 - σε ηλικία 15 ετών - είχε συλληφθεί ξανά για παρόμοια υπόθεση.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν στη λεωφόρο Θηβών, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν το λευκό αυτοκίνητο με τους τρεις επιβαίνοντες και επειδή το θεώρησαν ύποπτο, έκαναν σήμα στον οδηγό του να σταματήσει.

Εκείνος όμως δεν υπάκουσε και έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη από τη Θηβών, συνεχίστηκε στο Χαϊδάρι και κατέληξε στις οδούς Φρίξου και Ιωνίας στο Πέραμα, όπου και τελείωσε αιματηρά.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά ο 21χρονος οδηγός του αυτοκινήτου και λίγο μετά να υποκύψει στα τραύματά του. Τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένα δεύτερο άτομο, ενώ ο τρίτος επιβάτης του αυτοκινήτου κατάφερε να διαφύγει από το σημείο και αναζητείται

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3GfkoX8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη