Μεταβιβάσεις ακινήτων: Με βεβαίωση μηχανικού έως το τέλος του έτους (τροπολογία)

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Με βεβαίωση μηχανικού έως το τέλος του έτους (τροπολογία)

Η ρύθμιση κατατέθηκε από το ΥΠΕΝ προκειμένου να διευκολυνθούν οι μεταβιβάσεις ακινήτων μέχρι το 2022 οπότε αναπροσαρμόζονται οι αντικειμενικές αξίες.

Με βεβαίωση μηχανικού (αντί για ταυτότητα κτιρίου) θα μπορούν να γίνονται ως το τέλος του χρόνου οι μεταβιβάσεις ακινήτων, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.

Η ρύθμιση κατατέθηκε προκειμένου να διευκολυνθούν οι μεταβιβάσεις ακινήτων στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το 2022 οπότε αναπροσαρμόζονται οι αντικειμενικές αξίες.

Σύμφωνα με την τροπολογία

Για το χρονικό διάστημα από 1.10.2021 έως και 31.12.2021, δεν εφαρμόζεται το πλαίσιο αναφορικά με τη σύνταξη Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, για κάθε δικαιοπραξία εν ζωή με αντικείμενο τη μεταβίβαση ή τη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο ή και σε ακίνητο χωρίς κτίσμα (απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικού).

Η αξιολογούμενη ρύθμιση παρέχει τη δυνατότητα για περιορισμένο χρονικό -διάστημα στις δικαιοπραξίες ακινήτων να επισυνάπτεται βεβαίωση -μηχανικού. Με τον τρόπο αυτό εναπόκειται στην κρίση των μερών, αν επιθυμούν να προχωρήσουν στη σύνταξη ταυτότητας για το ακίνητο που αφορά η δικαιοπραξία ή αν επιθυμούν η συμβολαιογραφική πράξη να συνοδευτεί από βεβαίωση μηχανικού.

Στόχος είναι να αποφευχθούν καθυστερήσεις στη σύναψη των συμβολαίων ακινήτων που δημιουργούνται λόγω της μη εξοικείωσης με την καταχώρηση της ταυτότητας κτιρίων.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3oWSF7z
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη