«Αστακός» το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ένταση με μέλη της ΕΛΜΕ (βίντεο)

«Αστακός» το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ένταση με μέλη της ΕΛΜΕ (βίντεο)

Ακόμη μία ημέρα έντασης ξημέρωσε για το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, την ώρα που το ΕΠΑΛ Ευόσμου παραμένει υπό κατάληψη

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί το σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη, με ομάδα μαθητών - που φέρεται να ανήκει στον ακροδεξιό χώρο - και προβαίνει σε εκφοβισμό και επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται πως σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν την Τρίτη κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων έξω από το σχολείο, όταν ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε πέτρες, όπως κι διάφορα άλλα αντικείμενα, ενώ προέβη και σε επίθεση με ρόπαλα και σουγιάδες. Η συγκέντρωση των φοιτητών, άλλωστε, ήταν προγραμματισμένη, έπειτα από προηγούμενη επίθεση μαθητών και εξωσχολικών σε μέλη φοιτητικών συλλόγων που μοίραζαν κείμενο έξω από το σχολείο.

Ένταση με μέλη της ΕΛΜΕ

Σύμφωνα με το GrTimes, διαπληκτισμοί σημειώθηκαν, λίγο πριν τις 8:00, μεταξύ μελών της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, των ΕΛΜΕ και μελών της αστυνομίας όταν οι πρώτοι θέλησαν να πλησιάσουν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, προκειμένου να μιλήσουν με τους διευθυντές των σχολείων για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν στήσει φραγμό τους απαγόρευσαν να περάσουν, καθώς επιτρέπεται να προσεγγίσουν μόνο καθηγητές και μαθητές. 

Σημειώνεται πως λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί επέτρεψαν εντέλει στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να περάσει μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων.

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3AYvsF3
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη