Παράνομη η απεργία εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση, απαντούν με συλλαλητήριο

Παράνομη η απεργία εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση, απαντούν με συλλαλητήριο

Παράνομη κρίθηκε χθες από το Μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών για το μέτρο της αξιολόγησης - Συλλαλητήριο για σήμερα Παρασκευή προανήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί

Με συλλαλητήριο σήμερα στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην αγωγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας.

Όπως επισημαίνουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπροστά στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη αξιολόγηση καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή».

«Κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή εναντίον των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για να βγάλει την απεργία – αποχή παράνομη και καταχρηστική. Αυτές οι κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από το κλάδο. Καλούμε όλους και όλες στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ) αύριο Παρασκευή, 01/10/2021 στις 18.00 στα Προπύλαια Κάτω τα χέρια από τη δημόσια Παιδεία! Κάτω τα χέρια από την απεργία! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!».

Παράνομη η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

Σε ανάρτησή της, στο Twitter, η υπουργός Παιδείας σημείωσε το βράδυ της Πέμπτης πως το Δικαστήριο έκρινε παράνομη την απεργία/αποχή από τις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ, που έχουν ταχθεί ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου της αξιολόγησης.

«Προχωράμε στην αξιολόγηση που αποτελεί σημαντική παράμετρο για τη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης» σημειώνει η Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα η Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ), της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή».

Η αγωγή εκδικάστηκε σήμερα «λόγω του επείγοντος στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων προθεσμιών των σταδίων της αξιολόγησης».

 Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ

Οι Ομοσπονδίες τάχθηκαν έναντι κάθε έννοιας αξιολόγησης εξ αρχής, πριν ακόμη την ψήφιση του νόμου 4692/2020 για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου, αλλά και του νόμου 4823/2021 για αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. Και μετά την ψήφιση των σχετικών νόμων, η συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους τους να τους παραβούν και μάλιστα σε απεργία-αποχή αόριστης διάρκειας, από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με μία βελτιωτική διαδικασία αξιολόγησης, που στοχεύει στη συνολική αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Συνιστά δε πλέον πάγια πρακτική των οργανώσεων αυτών να κηρύσσουν «απεργία-αποχή» από κάθε νομοθετημένη – από το Ελληνικό Κοινοβούλιο – διαδικασία που απλά δεν είναι της αρεσκείας τους, όπως π.χ. η μόλις χθεσινή εξαγγελία της ΟΛΜΕ για απεργία-αποχή και από την τηλεκπαίδευση σε περιπτώσεις όπου για αντικειμενικούς λόγους δεν είναι δυνατή η δια ζώσης εκπαίδευση (π.χ. σε περίπτωση παρεμπόδισης της πρόσβασης μαθητών στο χώρο του σχολείου). 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3zVGx8B
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη