Θερμοπύλες: Μάθετε που βρίσκεται ο αυθεντικός ιστορικός χάρτης της περιοχής από την ''Χάρτα του Ρήγα''

H Χάρτα της Ελλάδος ή κατά κόσμον Η Χάρτα του Ρήγα είναι στην ουσία ένας μεγάλος σε διάσταση χάρτης που απεικονίζει τον ελλαδικό χώρο αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής χερσονήσου νότια του Δούναβη. 

Το έργο του Ρήγα Βελεστινλή συγκαταλέγεται στα πιο σημαντικά έργα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Παράλληλα αποτελεί το πιο σημαντικό δείγμα της ελληνικής χαρτογραφίας της προεπαναστατικής περιόδου. 

Η Χάρτα αποτελείται από δώδεκα φύλλα, διαστάσεων το καθένα περ. 50Χ70 εκ. και τυπώθηκε το 1796-97 στη Βιέννη. Περιλαμβάνει επιπλέον δέκα επιπεδογραφίες (τοπογραφικά σχέδια) αρχαίων πόλεων, 162 αρχαία και μεσαιωνικά νομίσματα, έναν κατάλογο σοφών και ηγεμόνων της περιοχής και ποικίλες συμβολικές παραστάσεις και σχόλια που αντλούνται από την ελληνική ιστορία και μυθολογία.

Για να δείτε την συνέχεια του άρθρου επικοινωνήστε με το kaliterilamia.gr

Τρόποι επικοινωνίας:

1) email: kaliterilamia@gmail.com

2) Facebook: μήνυμα στην σελίδα https://www.facebook.com/kaliterilamia.gr ή μήνυμα στην ομάδα https://www.facebook.com/groups/kaliterilamia/

3) Messenger: μήνυμα στο προφίλ https://www.facebook.com/profile.php?id=100021578018626

4) Twitter: μήνυμα στο προφίλ https://twitter.com/kaliterilamia

5) Instagram: μήνυμα στο προφίλ https://www.instagram.com/kaliterilamia.gr/

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη