Λαμία: Ο Παναγιώτης Ιακωβής για το Κήρυγμα του Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου για τον διπλό εορτασμό της πόλης

Άκουσα με περισσή προσοχή το Κήρυγμα του Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου επ'ευκαιρία του διπλού εορτασμού για τον Ευαγγελιστή Λουκά και την Απελευθέρωση της Λαμίας από τον ναζιστικό ζυγό. 

Μιλώντας εκτός γραπτού κειμένου, παρουσίασε με συνέπεια και συμπαγή Θεολογικό και Φιλοσοφικό λόγο την σύνδεση της Ορθοδοξίας με τη σωματικότητα  και τις διαφορές της από τα μεγάλα Φιλοσοφικά Μεταφυσικά συστήματα.

 Συνέδεσε λογικά και ιστορικά την Ορθόδοξη Θεολογία με τα σύγχρονα προβλήματα της Πανδημίας και των ακραίων φασιστικών μορφωμάτων από τα οποία υπέφερε η Ελλάδα και η Λαμία μας στην ναζιστική κατοχή.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος τίμησε σήμερα τη Λαμία μας με έναν λόγο που έκανε τη διαφορά. 

Έδειξε ότι ο συνεκτικός φιλοσοφικός λόγος μπορεί να κάνει τη διαφορά έναντι των ανούσιων, επιφανειακών και βαρετών "πανηγυρικών λόγων". Έδειξε ότι η Ορθοδοξία, η Επιστήμη, η Δημοκρατία και η Κοινή Λογική δύνανται να συμπορεύονται και να συγκλίνουν εντυπωσιακά υπέρ Ελευθερίας.

Δραματικό και απογοητευτικό το χάσμα φιλοσοφικής συγκρότησης ανάμεσα σε απλοϊκούς - δίκην εκθέσεως ιδεών -  "πανηγυρικούς" και την υψηλή νοηματοδοσία του Κηρύγματος του κ.κ Ιερόθεου.

Ας στηρίξουμε αυτούς τους Ιεράρχες.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη