Κεραμέως για αξιολόγηση: «Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων ούτε περικοπής κονδυλίων σε σχολεία»

Κεραμέως για αξιολόγηση: «Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων ούτε περικοπής κονδυλίων σε σχολεία»

«Τα σχολεία είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας» επισήμανε η Νίκη Κεραμέως, αποκαλύπτοντας ότι σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στον ενήλικο πληθυσμό τα κρούσματα στα σχολεία είναι λιγότερα, ενώ όπου έχουμε χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη τα κρούσματα στα σχολεία είναι υψηλοτέρα.

«Είναι κλειστά τμήματα σε επτά σχολεία από τα σχεδόν 14.000 σχολεία. Επενδύσαμε σε αυξημένα τεστ… Πάνω από το 90% των θετικών κρουσμάτων στα παιδιά προέρχονται από σελφ τεστ» ανέφερε δε. «Έχουμε και rapid test, εργαστηριακά τεστ» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στο εμβόλιο κάλεσε τους πολίτες «να αξιοποιήσουν το μοναδικό αυτό δώρο της επιστήμης», απευθύνοντας έκκληση να εμβολιαστούν και τα παιδιά.

Αξιολόγηση

Για την αξιολόγηση διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων ούτε περικοπής κονδυλίων σε σχολεία. «Σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας, αλλά ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται» ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως.

Μίλησε για αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. «Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα καταγράψουν την πορεία του εκπαιδευτικού έργου σε κάποιους άξονες πχ εκπαιδευτικές μέθοδοι, ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, εξωστρέφεια κλπ. Συνεδριάζουν οι καθηγητές μεταξύ τους, καταγράφουν την εκπαιδευτική πορεία, και τα στοιχεία αυτά συλλέγονται σε επίπεδο περιφερειακής διεύθυνσης χωρίς να απομονώνονται σχολεία» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

«Δεν υπάρχει καμία κύρωση, αλλά τρομακτική παραπληροφόρηση» είπε. «Έχουμε αξιολόγηση σχολείου σε πρώτο στάδιο, αξιολόγηση εκπαιδευτικού σε δεύτερο. Πάνω από 6.300 σχολεία κατέθεσαν για πρώτη φορά πλήρη αναφορά αξιολόγησης σε σύνολο άνω των 13.000 σχολείων».

Επίθεση σε φοιτητή

Για την επίθεση στο φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η υπουργός ανέφερε ότι μίλησε με το ΥΠΡΟΠΟ για το περιστατικό, κι έγιναν όλες οι ενέργειες, το συγκεκριμένο πρόσωπο κατέθεσε. «Γίνεται αναλυτική έρευνα σχετικά με το περιστατικά που κατέθεσε ο νεαρός» δήλωσε. Για την πανεπιστημιακή αστυνομία σχολίασε ότι «είμαστε στη διαδικασία της κύρωσης των πινάκων στον ΑΣΕΠ και θα ακολουθήσει η εκπαίδευση»



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3iWTABa
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη