Πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς μέτρα αλλά και χωρίς... ελέγχους - Ασφυκτικά γεμάτα μαγαζιά

INTIME

Μπορεί η Αθήνα να βούλιαξε στον κόσμο το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή όλη τη μέρα με εκατομμύρια ανθρώπους να συγχρωτίζονται σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους ανεμπόδιστα, παρακάμπτοντας  τα  νέα πρωτόκολλα,  η Αστυνομία όμως αναφέρει ότι πραγματοποίησε  100.593 ελέγχους σε όλη την επικράτεια.

Στο αστυνομικό δελτίο διευκρινίζεται ότι οι μισοί περίπου   (53.289) έγιναν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», δηλαδή οι προβλεπόμενοι πανευρωπαϊκώς.

Όσοι βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης δεν είδαν πουθενά τα μικτά κλιμάκια να  μπαινοβγαίνουν σε οποιοδήποτε κατάστημα. Εν προκειμένω ασφυκτικά γεμάτα ήταν τα καταστήματα αναψυχής στην πλατεία Εξαρχείων, την Εμμ. Μπενάκη, στην Τσακάλωφ και την Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι, στο Μοναστηράκι, το  Θησείο, στο Ψυρρή ,στο Γκάζι κι απέναντι στο Μεταξουργείο προς την πλατεία Αυδή και στο Παγκράτι, στη Σπ. Μερκούρη, στο Άλσος, την  πλατεία Βαρνάβα κτλ. Σε αρκετές  περιπτώσεις οι θαμώνες έκλειναν λόγω συνωστισμού και τους δρόμους όπως συνέβη στο Κολωνάκι και τα Εξάρχεια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες,  οι επιχειρησιακοί επιτελείς της ΕΛΑΣ, το πρώτο βράδυ άρσης των περιορισμών, ενημέρωναν συνεχώς το αρχηγείο ότι ήταν αδύνατο να παρέμβουν.  

Το ότι το Κράτος σήκωσε τα χέρια ψηλά, φαίνεται από τα εξής στοιχεία της ΕΛΑΣ για την Αττική (σς όχι μόνο για την Αθήνα), με ημερομηνία 9 Οκτωβρίου: α) συλλήψεις και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 συνιδιοκτήτες καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

Β) 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων, γ)  500 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο επιχείρησης για απασχόληση εργαζόμενου χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον εργαζόμενο και δ) 300 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3lwelp4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη