Πρωινή... διαφωνία Βατόπουλου - Μαγιορκίνη για τα παιδικά πάρτι

pexels

Πρωινή... διαφωνία είχαν οι Αλκιβιάδης Βατόπουλος και Γκίκας Μαγιορκίνης σχετικά με τα νέα μέτρα που τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ, την πορεία του κορονοϊού στη χώρα αλλά και τα παιδικά πάρτι.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, σημείωσε ότι υπάρχουν υποχρεωτικοί συνωστισμοί όπως τα σχολεία αλλά και μη υποχρεωτικοί όπως τα παιδικά πάρτι, λέγοντας ότι πρέπει «να αποφεύγουμε τους μη υποχρεωτικούς».

Ο κ. Μαγιορκίνης διαφώνησε, λέγοντας πως πρέπει «να ζυγίσουμε ότι υπάρχουν και παιδιά που δεν έχουν πάει ποτέ σε πάρτι. Θα πρέπει να ζυγίσουμε το όφελος που υπάρχει για τα παιδιά το να πάνε σε ένα πάρτι, προτεραιότητα έχει η ψυχικής τους υγεία». Παράλληλα, κάλεσε τους γονείς να εμβολιαστούν και τους παππούδες να κάνουν την 3η δόση, ώστε να μην υποφέρουν εξαιτίας τους τα παιδιά.

«Να μην πιέζονται τα παιδιά, να μπορούν να βλέπουν τους φίλους τους», κατέληξε ο κ. Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αυξητική τάση στα κρούσματα, ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει παγκοσμίως μια τάση αποκλιμάκωσης και στα κρούσματα και στους θανάτους και μάλιστα χωρίς lockdown», παρατήρησε ο καθηγητής Ιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν θα μειωθεί, έχει μειωθεί η θνητότητα και ο αριθμός των ανθρώπων που είναι στα νοσοκομεία», συμπλήρωσε, εκτιμώντας ότι, «θα είμαστε αντιμέτωποι με τον κορονοϊό για αρκετό καιρό ακόμη».

«Είμαστε ένα βήμα μπροστά, έχουμε πει από την αρχή ότι αυτές οι καταστάσεις κρατούν 2-3 χρόνια. Τα lockdown έχουν περιοριστεί, λόγω και του κοινωνικού και οικονομικού αντίκτυπου που έχουν και έχει προκριθεί το τρίπτυχο εμβολιασμοί, πολλά τεστ και μέτρα ατομικής προστασίας», σημείωσε από την πλευρά του ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος στο ίδιο μέσο.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «είναι μονόδρομος ο εμβολιασμός» και έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες άνω των 60 ετών πως ο ίδιος θα κάνει την 3η δόση του εμβολίου τη Δευτέρα και η σύζυγός του την Τρίτη.

Ο κ. Μαγιορκίνης, από την πλευρά του, εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι, «στην Αφρική οι εμβολιασμένοι είναι στο 5,5% του πληθυσμού, διότι πέραν των ανισοτήτων, εκεί γίνονται και οι μεταλλάξεις».

Σχολιάζοντας με τη σειρά του τα μέτρα που τίθενται από σήμερα σε ισχύ, είπε πως, «γίνεται προσπάθεια επιστροφής στην πραγματικότητα» και εξέφρασε την αισιοδοξία πως είναι εφικτή «με τήρηση των μέτρων: εμβόλιο, τεστ και μάσκες – αποστάσεις».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3iKSRTu
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη