Μόσιαλος: Οι κίνδυνοι από τις «ελευθερίες» στους εμβολιασμένους, θα ζούμε για χρόνια με τον κορονοϊό

eurokinissi

Σε ισχύ είναι από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου το «πείραμα της κανονικότητας», καθώς πλέον τα μέτρα δίνουν «προνόμια» στους εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού, με την εικόνα το βράδυ του Σαββάτου να θυμίζει νύχτες... από τα παλιά.

Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμένοι μπορούν πλέον να βρίσκονται στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης χωρίς να φορούν μάσκα, αλλά και να είναι όρθιοι και να χορεύουν, κάτι που ανησυχεί μέρος της επιστημονικής κοινότητας.

Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), μίλησε στο ΣΚΑΪ για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα παραπάνω μέτρα.

«Η πλειοψηφία των εμβολιασμένων έχουν μικρή πιθανότητα να κολλήσουν, 80% λιγότεροι εμβολιασμένοι συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους θα κολλήσουν κορονοϊό. Παράλληλα, έχουν πολύ μικρότερη πιθανότητα να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους που θα είναι δίπλα τους.

Το πρόβλημα όμως είναι αν νοσήσει κάποιος εμβολιασμένος και είναι ασυμπτωματικός και μεταφέρει τον ιό στο σπίτι του, όπου υπάρχουν ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι.

Περίπου 600.000 άτομα στη χώρα μας άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί. Θα προτιμούσα αυτό το άνοιγμα να γίνει ένα μήνα αργότερα, ώστε να έχει γίνει η τρίτη δόση στις ευπαθείς ομάδες».

Σε ερώτηση για το τείχος ανοσίας, ο κ. Μόσιαλος ξεκαθάρισε πως «με την μετάλλαξη δέλτα δεν θα φτάσουμε στο τείχος ανοσίας, αλλά θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε για πάρα πολλά χρόνια με τον ιό».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3ltbnl9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη