Αρχαιολόγος δημιουργεί ρεαλιστικά γλυπτά ανθρώπων που έζησαν πριν από χιλιάδες χρόνια

Δημιουργεί ψηφιακές σαρώσεις κρανίων για να τα χαρτογραφήσει με τέλεια λεπτομέρεια και χρησιμοποιεί έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή για να τα ξαναφτιάξει, σχηματίζοντας μια βάση για να εργαστεί. Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί τις γνώσεις του στην ανατομία για να επικαλύψει τους μύες και καθοδηγείται από επιστημονικά ευρήματα - συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης DNA - που περιβάλλουν τη συγκεκριμένη τοποθεσία εύρεσης για να προσθέσει λεπτομέρειες όπως το χρώμα του δέρματος, των μαλλιών των ματιών και τα ρούχα.

Χρησιμοποιώντας τα ανασκαμμένα οστά ως αναφορά, ο γλύπτης και αρχαιολόγος Oscar Nilsson αναπλάθει τα πρόσωπα πραγματικών ανθρώπων που έζησαν πριν από πολύ καιρό.

Τα εκπληκτικά γλυπτά ανακατασκευής απεικονίζουν ανθρώπους από όλη την ιστορία, δίνοντάς μας μια συναρπαστική εικόνα για το πώς φαινόταν οι άνθρωποι αυτοί στην εποχή τους.

«Με τη χρήση αυτής της ιατροδικαστικής τεχνικής, καθιστά δυνατό να δούμε πώς έμοιαζε ένα άτομο, παρόλο που υπάρχουν χιλιάδες χρόνια μεταξύ μας», εξηγεί ο Nilsson. «Είναι ένας τρόπος να κάνεις την ιστορία πιο οικεία, συναισθηματική και προσωπική, και ένας τρόπος να νιώθεις πιο κοντά στα άτομα».

Συνδυάζοντας την επιστημονική έρευνα με την καλλιτεχνική ικανότητα, ο Nilsson βασίζει κάθε γλυπτό σε πραγματικά υπολείμματα οστών που ανακάλυψε κατά τις αρχαιολογικές ανασκαφές. Κάθε ένα από τα υπερρεαλιστικά γλυπτά του αποκαλύπτει μια εκπληκτική ποσότητα λεπτομέρειας, συμπεριλαμβανομένης της δομής των οστών, των τριχών του προσώπου, ακόμη και των ρυτίδων.

«Η τεχνική βασίζεται τόσο στις μετρήσεις του βάθους των ιστών του προσώπου όσο και στην αναδόμηση των μυών του προσώπου».

Μία έφηβος της Μεσολιθικής εποχής που έζησε και πέθανε πριν από περίπου 9.000 χρόνια και θάφτηκε σε μια σπηλιά στην κεντρική Ελλάδα.


Για παράδειγμα, ο Nilsson έχει αναδημιουργήσει την προτομή μιας νεαρής Ελληνίδας που έζησε πριν από 9.000 χρόνια, κατά τη Μεσολιθική εποχή (περίπου 7.000 π.Χ.). Διαθέτει ένα προεξέχον σαγόνι και μια βουρκωμένη έκφραση, δίνοντας κάποια εικόνα για το πώς ήταν η ζωή κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου που έζησε. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το έντονο σαγόνι της προκαλείται από το μάσημα του δέρματος ζώων - μια κοινή πρακτική μεταξύ των ανθρώπων εκείνης της εποχής. «Έχοντας ανακατασκευάσει πολλές γυναίκες και άντρες της Λίθινης Εποχής, νομίζω ότι ορισμένα χαρακτηριστικά του προσώπου φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί ή «εξομαλυνθεί» με τον καιρό», λέει ο Nilsson.

Ακολουθούν μερικά ακόμη σπουδαία παραδείγματα της δουλειάς του Nilsson, ακολουθούμενα από μια οπτική εξήγηση της καλλιτεχνικής διαδικασίας.

Η Γυναίκα Whitehawk, μια νεαρή γυναίκα που έζησε κατά τη Λίθινη Εποχή πριν από περίπου 5.500 χρόνια. Βρέθηκε κοντά στο Μπράιτον με ένα βρέφος στην αγκαλιά της και μπορεί να πέθανε κατά τη διάρκεια του τοκετού.


Σουηδός Βίκινγκ, 11ος αιώνας.


Γυναίκα του Νεάντερταλ, που έζησε και πέθανε πριν από περίπου 45.000 χρόνια, με βάση ευρήματα από το Γιβραλτάρ.


Απεικόνιση ενός άνδρα Cro-Magnon, βασισμένη σε ευρήματα από τη Γαλλία που χρονολογούνται περίπου 40.000 χρόνια πριν.


H Βασίλισσα Huarmey από τον πολιτισμό Wari, έναν αρχαίο λαό που κυβέρνησε την περιοχή αιώνες πριν από τους διάσημους Ίνκας. Ο Nilsson χρειάστηκε 220 ώρες για να σμιλέψει αυτό το μοντέλο.


Βρετανός από την εποχή του σιδήρου.


Estrid Sigfastsdotter, μια πλούσια και ισχυρή γυναίκα Βίκινγκ από τη Σουηδία του 11ου αιώνα. Το μακροχρόνιο οικογενειακό της ιστορικό καταγράφηκε σε αρκετούς λίθους που βρέθηκαν στην περιοχή Uppland.


Birger Jarl, ιδρυτής και πρώτος ηγεμόνας της Στοκχόλμης από το 1248 έως το θάνατό του το 1266.


Άνθρωπος του Stafford Road, που έζησε στη Βρετανία κατά τους χρόνους των Σαξόνων, γύρω στο 500 μ.Χ.


Ditchling Road Man που βρέθηκε στο Σάσεξ χρονολογείται μεταξύ 2.287 π.Χ. και 2.215 π.Χ. Ήταν ηλικίας 25 έως 35 ετών όταν πέθανε, και είχε ύψος 1,71 μέτρα. Δεν είναι σαφές πώς πέθανε, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι είχε υποφέρει στο παρελθόν σοβαρό υποσιτισμό, και πιθανότατα ήταν πολύ αδύνατος και άρρωστος.


Θαμμένη με ένα καρφί ενσωματωμένο στο πίσω μέρος του κρανίου της, η γυναίκα Patcham έζησε γύρω στο 210 μ.Χ. κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής κυριαρχίας στη Βρετανία. Την έβαλαν στο ξύλο είτε λίγο πριν, είτε αμέσως μετά το θάνατο, για να σταματήσουν το πτώμα της να σηκωθεί από τον τάφο – ένας προληπτικός φόβος εκείνης της εποχής.


Έχοντας δει τα παραπάνω εκπληκτικά παραδείγματα αναδημιουργίας ανθρώπων που έζησαν πριν από πολύ καιρό, αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν ένα τέτοιο κατόρθωμα. Λοιπόν θέλει χρόνο. Πολύ χρόνο…

Ο Nilsson ξοδεύει εκατοντάδες ώρες στις δημιουργίες του.


Αρχικά, ο Nilsson δημιουργεί ψηφιακές σαρώσεις κρανίων που αποκαλύφθηκαν από αρχαιολόγους ή ο ίδιος και χαρτογραφεί με ακρίβεια κάθε λεπτό λεπτομέρεια του κρανίου, ώστε να μπορούν να αναπαραχθούν αργότερα.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί έναν υψηλής τεχνολογίας 3D εκτυπωτή για να ξαναχτίσει το κρανίο, το οποίο στη συνέχεια λειτουργεί ως βάση για το γλυπτό. Χρησιμοποιώντας τις εκτεταμένες γνώσεις του στην ανατομία, ο Nilsson στη συνέχεια φτιάχνει τους μύες και το δέρμα για να αναπαράγει πώς θα έμοιαζε ένας νεκρός.



from Αρχαία Ελληνικά https://ift.tt/3mvGtco
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη