Ξεδιπλώνοντας το μυστήριο των φαλαινών δολοφόνων - Ανακαλύφθηκε άγνωστο μέχρι σήμερα είδος

Άγνωστο μέχρι σήμερα είδος όρκας με εντελώς διαφορετικές συνήθειες στον τρόπο ζωής από τα υπόλοιπα είδη ανακαλύφθηκε στα ανοικτά των δυτικών ακτών των ΗΠΑ.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ είναι εξοικειωμένοι με τις γνωστές και εμβληματικές φάλαινες που κυνηγούν σολομούς, αλλά και τις πολυάριθμες φάλαινες δολοφόνους, τις Bigg, ή άλλες όρκες που εμφανίζονται σε πιο ρηχά νερά της ακτής και αναζητούν φώκιες και άλλα θαλάσσια θηλαστικά.

Σύμφωνα όμως με τα νέα στοιχεία, υπάρχει ένας πρόσφατα προσδιορισμένος τύπος όρκας που αποτελεί ξεχωριστό υπο-είδος φαλαινών που περνούν από την περιοχή και συχνάζουν στα βάθη των ωκεανών κατά μήκος της υφαλοκρηπίδας στην ακτή της κεντρικής Καλιφόρνιας και του Όρεγκον, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας του Πανεπιστημίου British Columbia, Τζος Μακ Ίνες, όπως αναφέρει το National Observer.

Κάποτε πίστευαν ότι ήταν μέρος του μεγαλύτερου πληθυσμού της Δυτικής Ακτής. Όμως αυτές οι φάλαινες δολοφόνοι της εξωτερικής ακτής έχουν φωνητική διάλεκτο και κουλτούρα ξεχωριστή από τα "ξαδέλφια" τους και ειδικεύονται στο κυνήγι μεγάλων θηραμάτων, όπως τα μωρά γκρίζας φάλαινας και τεράστιους θαλλάσιους ελέφαντες, φώκιες ή θαλάσσια λιοντάρια καθώς και άλλα μικρότερα κητοειδή στην ανοιχτή θάλασσα και γύρω από το υποβρύχιο φαράγγι του Μοντερέι. Αυτές μάλιστα είναι οι πρώτες πληροφορίες που καταγράφονται, καθώς μόλις ανακάλυψαν και αρχίζουν να μελετούν αυτό το νέο είδος.

Ο εντοπισμός και η καταγραφή 150 μελών του πληθυσμού αυτού περιλάμβαναν το χτένισμα περισσότερων από 100.000 εικόνων και δεδομένων ερευνών που ελήφθησαν για 13 χρόνια από το Marine Life Studies (MLS), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), την ομάδα Transient Killer Whale Research και διάφορες άλλες που μελετούν τις φάλαινες.

"Οι όρκες υπάρχουν παντού σε όλο τον κόσμο. Περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στα νερά που βρίσκονται κοντά στις ακτές αλλά τώρα διαπιστώνουμε ότι κάποιες από αυτές ζουν και σε πιο απομακρυσμένες από τις ακτές περιοχές των ωκεανών και δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο στοιχείο για τι κάνουν εκεί. Αυτές οι όρκες προτιμούν τις περιοχές με μεγάλο βάθος και σε συστήματα υποθαλάσσιων φαραγγιών. Πρόκειται για περιοχές που υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών για αυτό και αποτελούν πόλο έλξης της θαλάσσιας ζωής" αναφέρει ο Τζος Μακ Ίνες.

Περισσότερες έρευνες απαιτούνται για να διαπιστωθεί εάν οι όρκες αυτές διαφέρουν γενετικά με κάποιο τρόπο από τις παροδικές περιοχές του βορρά και ποιες άλλες διαχωριστικές γραμμές πέρα από τη γεωγραφία υπάρχουν μεταξύ των δύο ομάδων.

Μέχρι στιγμής, λίγα είναι αυτά που έχουν γίνει γνωστά για αυτές τις νέου τύπου φάλαινες - δολοφόνους, με 48 από αυτές να έχουν αναγνωριστεί μέχρι στιγμής.

Πηγή: news247



from Αρχαία Ελληνικά https://ift.tt/3akmZ3B
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη