Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας: Καταγγέλλει εργασιακή ανασφάλεια, τρομοκρατία και κίνδυνο για εργατικά «ατυχήματα» στη ΛΑΡΚΟ

Για εργασιακό περιβάλλον και συνθήκες που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων και το οποίο επιδεινώνεται εξαιτίας του κλίματος ανασφάλειας και τρομοκρατίας, κάνει λόγο σε ανοιχτή επιστολή το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του προς την κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία, την ειδική διαχείριση και τη διεύθυνση του εργοστασίου και την οποία κοινοποιεί προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, την επιθεώρηση μεταλλείων και τα κόμματα της Βουλής, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, σημειώνει ότι η διαχρονική πολιτική απαξίωσης και εγκατάλειψης της ΛΑΡΚΟ, από όλες τις κυβερνήσεις στο παρελθόν, έχει μεταμορφώσει το εργοστάσιο της Λάρυμνας σε εργασιακό κάτεργο και είναι υπεύθυνη για πολλά εργατικά ατυχήματα, κάποια από αυτά θανατηφόρα, καθώς και επαγγελματικές ασθένειες.

Τονίζει επίσης ότι η εικόνα της εγκατάλειψης, της απαξίωσης των εγκαταστάσεων, της υπολειτουργίας, της μη λήψης μέτρων ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων, έχει οξυνθεί τόσο την περίοδο προ ειδικής διαχείρισης, όσο και μετά το διορισμό του ειδικού εκκαθαριστή, μέχρι σήμερα.

Προσδιορίζει, μάλιστα, ότι η κατάσταση αυτή, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την τιμή του νικελίου τα τελευταία δύο χρόνια, το ύψος της οποίας και σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση που έχει δοθεί στη ΛΑΡΚΟ από τον κρατικό προϋπολογισμό, δίνει τη δυνατότητα να λειτουργεί η ΛΑΡΚΟ με ασφάλεια και να προσφέρει εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό κράτος.

Τονίζει επίσης ότι η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται από το κλίμα ανασφάλειας που προκαλούν στους εργαζόμενους οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, η διαδικασία της εγκληματικής εκκαθάρισης και εκποίησης, καθώς και η αγωνία των εργαζομένων για το αν θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.

Σημειώνει μάλιστα πώς στελέχη της επιχείρησης διαδίδουν, με κάθε αφορμή, σενάρια που προκαλούν σύγχυση, τρομοκρατούν και εντείνουν την ανασφάλεια στους εργαζόμενους, όπως ότι η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ σταματά, ότι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ που βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη θα απολυθούν μετά το δικαστήριο ή σε περίπτωση αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος θα υπάρξει εισήγηση να μην προσληφθούν από το νέο ιδιοκτήτη κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί την κυβέρνηση, τον ειδικό εκκαθαριστή και τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, Να τοποθετηθούν άμεσα και γραπτώς πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα, καθώς και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων. (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

www.902.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη