-->

Εμβολιασμένοι: Αντίστροφη μέτρηση για την «επιστροφή στην κανονικότητα», τι αλλάζει από αύριο

eurokinissi

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην «κανονικότητα», με τους εμβολιασμένους από αύριο Σάββατο 9 Οκτωβρίου να... ξυπνάνε και να (νιώθουν ότι) βρίσκονται στις αρχές του 2020.

Συγκεκριμένα, από αύριο «ανοίγουν» οι δραστηριότητες για όσους έχουν βοηθήσει με τον εμβολιασμό τους στην αύξηση της ανοσίας στη χώρα μας. Η κυβέρνηση, με το άνοιγμα δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα ήταν «απαγορευμένες» (χορός, ανέμελη διασκέδαση, μουσική), προσπαθεί να δελεάσει τις νεότερες ηλικίες να το πάρουν απόφαση να εμβολιαστούν.

Έτσι, από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και για 15 ημέρες, το πείραμα της κανονικότητας, θα «δείξει» το πώς θα είναι σε μεγάλο βαθμό ο φετινός χειμώνας.

Αναλυτικά τα «νέα μέτρα»

  • Ο «χάρτης» της πανδημίας θα ενημερώνεται για την ενημέρωση των πολιτών δίχως να υπάρχουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές, με αυτά που ισχύουν στην υπόλοιπη Ελλάδα.
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα εστίασης παύει να ισχύει για τις κόκκινες περιοχές.
  • Στους κλειστούς χώρους για αμιγώς εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Το προσωπικό θα τηρεί όλα τα μέτρα και μάσκα και ατομική προστασία.
  • Για τους μεικτούς χώρους ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν.
  • Οι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους δεν θα έχουν τον περιορισμό της χρήσης μάσκας και όλα αυτά θα επανεξεταστούν σε 15 ημέρες.

Οι «κόκκινες» περιοχές θα καταγράφονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες, ώστε να είναι προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας, όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις. Πλέον, δεν θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε αυτές τις περιοχές και η μουσική θα επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς.

Πάντως, αν χρειαστούν επιπλέον μέτρα, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, για αυτά θα γνωμοδοτήσει η αρμόδια Επιτροπή. Ο στόχος είναι, οι πολίτες να γνωρίζουν ποιες είναι οι κόκκινες περιοχές και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3j1T1pR
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->