Κακοκαιρία «Αθηνά»: Προειδοποιήσεις για νέο κύμα, «πνίγηκαν» Εύβοια, Πήλιο, Λάρισα με τους κατοίκους να μετράνε τις πληγές τους (βίντεο)

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Προειδοποιήσεις για νέο κύμα, «πνίγηκαν» Εύβοια, Πήλιο, Λάρισα με τους κατοίκους να μετράνε τις πληγές τους (βίντεο)

Η Κακοκαιρία «Αθηνά» έδειξε τα δόντια της στην πυρόπληκτη Εύβοια και δυστυχώς συνεχίζει. Το meteo προειδοποίησε για ισχυρά φαινόμενα σε Αττική και Εύβοια, ενώ ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι η ο καιρός θα θυμίζει την κακοκαιρία Ιανό.

Νέα ισχυρή επιδείνωση του καιρού έρχεται σύμφωνα με τον μετεωρολόγου Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σήμερα είναι μια επικίνδυνη μέρα με ακραία φαινόμενα, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας συνεχίζει να στροβιλίζεται και να απασχολεί και τη χώρα μας.

Ο μετεωρολόγος σημειώνει πως στο τέλος της εβδομάδας νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τον καιρό όλης της χώρας, με τα φαινόμενα να ξεκινούν από το Ιόνιο και σταδιακά να μετακινούνται προς τα ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια των φαινομένων να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι.

Ο μετεωρολόγος έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

Το σκηνικό αυτό θα επιμείνει Τρίτη και Τετάρτη χωρίς μεγάλη ένταση αλλά όπως επισημαίνει ο κ. Μαρουσάκης από Πέμπτη ξεκινάει ένα νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που τα χαρακτηριστικά της θυμίζουν τον Ιανό.

«Δεν ξέρουμε ακόμα αν η κακοκαιρία θα έχει και τροπικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να περιμένουμε τα προγνωστικά δεδομένα των επόμενων ημερών. Σε κάθε περίπτωση ο κίνδυνος είναι ακραίος από Πέμπτη και μετά», σημειώνει ο κ.Μαρουσάκης.

Προειδοποίηση meteo για ισχυρά φαινόμενα σε Αττική και Εύβοια

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται έως απόψε το βράδυ, κατά κύριο λόγο, σε Μακεδονία, Θράκη, Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο, Αιγαίο και Κρήτη.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Χαλκιδική και το Βόρειο Αιγαίο. Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται τόσο στην Αττική όσο και στην Εύβοια.

Έκτη συνεχόμενη ημέρα κακοκαιρίας στη χώρα

meteo

Από το βράδυ της Δευτέρας έως το πρωί της Τρίτης ισχυρά φαινόμενα και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά, στη Θράκη, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, και στο Βόρειο Αιγαίο.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αυτές είναι οι 10 περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες

Ο κ. Λέκκας σημείωσε πως έχουν γίνει και δημοσιευτεί μελέτες για το ποιες είναι οι δέκα περιοχές στις οποίες θα σημειωθούν πλημμύρες, αν δε γίνουν έργα.

Αυτές είναι:

Αττική
Θριάσιο Πεδίο
Αχαρνές
Σχίνος
Μέγαρα
Εύβοια
Βορειοανατολική περιοχή
Ιστιαία
Άγια Άννα
Λίμνη
Πελοπόννησος
Δήμος Πύργου
Αρχαία Ολυμπία

«Δεν θέλουμε να κάνουμε κριτική στο τι δεν έγινε, αλλά υπάρχει χρόνος να ετοιμάσουμε ό,τι πρέπει. Υπάρχει τεχνογνωσία στο πανεπιστήμιο Αθηνών», σημείωσε, αναφέροντας πως «μπλέξαμε πάλι στη γραφειοκρατία».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν υπήρχε χρόνος για να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα από την περίοδο των φωτιών μέχρι αυτή των βροχών, απάντησε πως το ίδιο διάστημα υπήρξε φωτιά στο Τρώοδος, στην Κύπρο, φωτιά την οποία ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε καταστροφή όπως αυτή της εισβολής.

«Είχα την τύχη να είμαι από τους σχεδιαστές του έργου, επιθεωρήσαμε τα έργα τα οποία είχαν τελειώσει πριν από τέσσερις μέρες.

Έτσι, ο πλημμυρικός κίνδυνος είναι μηδενικός στην Κύπρο», είπε σχετικά, σημειώνοντας πως οι φωτιές «ήταν το ίδιο ακριβώς διάστημα με διαφορά δέκα μέρες».

Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες σε Εύβοια, Πήλιο, Λάρισα

Από σήμερα το πρωί στο δήμο Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας καταθέτουν σχετικές δηλώσεις οι κάτοικοι που έπαθαν ζημιές στα σπίτια τους, ζητώντας την κρατική αρωγή. Οι μεγαλύτερες από τις ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις που πλημμύρισαν έγιναν στο Αχλάδι, την Κοτσικιά, την Αγία Άννα και το Ψαροπούλι.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Αγιά Λάρισας

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, ζητά ο Δήμος Αγιάς της Λάρισας. Οι ζημιές από την έντονη βροχόπτωση είναι μεγάλες, ενώ μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν και σήμερα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

{https://www.youtube.com/watch?v=u0m2cajESXM&ab_channel=onlarissagr}

Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία στο Πήλιο

Πρωτοφανής ήταν η καταστροφή που προκληθηκε από την σφοδρή βροχόπτωση στη Μακρυρράχη Πηλίου.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3DxIvyq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη