Τελικά πόσο θα έρχεται ο λογαριασμός ρεύματος μετά την επιδότηση

PEXELS

Πώς θα διαμορφωθούν οι λογαριασμοί μετά την επιδότηση σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο. Τι θα δίνεται μέσω του επιδόματος θέρμανσης.

Kάτι λιγότερο από το ένα τρίτο της τιμής της κιλοβατώρας θα είναι η επιδότηση της πολιτείας στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ποσό της επιδότησης

Ανέρχεται στα 0,03 ευρώ ανά κιλοβατώρα ή 0,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα και στους λογαριασμούς των οικιακών πελατών το ποσό της επιδότησης ανέρχεται στα 9 ευρώ μηνιαίως.

Σε όλους η επιδότηση ανεξαρτήτως παρόχου

Θα εμφανίζεται με τη μορφή έκπτωσης στα έντυπα που θα λαμβάνουν οι καταναλωτές και θα πιστώνεται, σύμφωνα με τον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», σε όλους ανεξάρτητα από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας με τον οποίο έχουν συνάψει συμβόλαιο.

Η ενίσχυση των 9 ευρώ ανά λογαριασμό αφορά μηνιαίες καταναλώσεις 300 kWh. Για την ακρίβεια, τις πρώτες 300 κιλοβατώρες της συνολικής κατανάλωσης.

Η κυβέρνηση με όσα έχει κάνει γνωστά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, σκοπεύει με τον τρόπο αυτόν να παρέχει στήριξη στην πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών και των μικρών επαγγελματιών που ηλεκτροδοτούνται από τη χαμηλή τάση.

Η επιδότηση θα αφορά τις καταναλώσεις των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Και έρχεται, σύμφωνα με τον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», προκειμένου να απορροφήσει μέρος των μεγάλων αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, που είναι της τάξης των 20 ευρώ μηνιαίως.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου έκανε γνωστό ότι οι πελάτες της ΔΕΗ θα επιβαρυνθούν κατά περίπου 2 με 3 ευρώ μηνιαίως. Κι αυτό καθώς η δημόσια εταιρεία τρέχει ήδη από τις 5 Αυγούστου έκπτωση 30% και επειδή θα προχωρήσει και σε επιπλέον εκπτώσεις στους λογαριασμούς.

Πώς θα δίνεται η επιδότηση στο φυσικό αέριο

Πάντως μέχρι στιγμής η ΔΕΗ δεν έχει προχωρήσει σε καμία επίσημη ανακοίνωση. Στάση αναμονής τηρούν και οι υπόλοιποι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά την επιδότηση των λογαριασμών φυσικού αερίου, το βασικό σενάριο θέλει αυτή να μη δίνεται με τον τρόπο που χορηγείται στο ηλεκτρικό ρεύμα. Θα χορηγείται μέσω του επιδόματος θέρμανσης.

Να σημειωθεί ότι ούτως ή άλλως επίδομα θέρμανσης λαμβάνουν και τα οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά που καταναλώνουν φυσικό αέριο. Κατά πάσα πιθανότατα στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής των εισοδηματικών κριτηρίων για τους δικαιούχους θα ευνοηθούν και περισσότεροι καταναλωτές φυσικού αερίου.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3ix0VXV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη