Σε μίνι lockdown από σήμερα Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική, Κιλκίς - Τι ισχύει με απαγόρευση κυκλοφορίας

intime

Σε μίνι lockdown από τις 06:00 της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου εντάχθηκαν Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα. Οι περιφερειακές ενότητες μπήκαν στο «κόκκινο» (επίπεδο 4), μετά την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοΐου Covid-19.

Την ίδια ώρα, παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας εντάσσεται στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί).

Τα μέτρα που ισχύουν στις «κόκκινες» περιοχές είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ' όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα παραπάνω μέτρα ισχύουν από σήμερα στις 06.00 έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 6:00.

Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Ποιες αλλαγές στη γνωμοδότηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα μέτρα διαχείρισης στην πανδημία του κορονοϊού SARS-CoV-2 εξετάζει πλέον η κυβέρνηση.

Σχέδια ενίσχυσης της γνωμοδότησης γύρω από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας επεξεργάζεται η Κυβέρνηση, εξετάζοντας και αλλαγές στο σχήμα των επιτροπών ειδικών, προκειμένου να καταστεί πιο ευέλικτη η διαδικασία.

Η επιλογή αντικατάστασης της πολυπληθούς επιτροπής των 33 εμπειρογνωμόνων, μένει προς το παρόν στο συρτάρι, ενώ προωθείται η λύση μιας νέας μικρότερης επιτροπής, με τουλάχιστον 7 μέλη, επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.

Κύκλοι του Υπουργείου Υγείας διευκρίνισαν ότι σε αυτή τη φάση δεν θα καταργηθεί η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, παρά τις σχετικές πληροφορίες που διέρρευσαν. Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν σε ό,τι αφορά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3zSWxIF
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη