Politico: Πρόσφεραν χρήματα στην Τουρκία για την κύρωσης της Συμφωνίας για το Κλίμα

Politico: Πρόσφεραν χρήματα στην Τουρκία για την κύρωσης της Συμφωνίας για το Κλίμα

Εγγυήσεις οικονομικής στήριξης μετά από συνομιλίες με Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και δύο τράπεζες φέρεται να έλαβε σύμφωνα με το Politico η Τουρκία προκειμένου να επικυρώσει τη Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα.

 Υπενθυμίζεται ότι πριν από τρεις ημέρες, το τουρκικό Κοινοβούλιο επικύρωσε τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα και έτσι η Τουρκία έγινε το τελευταίο κράτος-μέλος της G20 που το πράττει.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Politico, η επικύρωση αυτή ήρθε αφού η κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε εγγύηση οικονομικής υποστήριξης, σε συνομιλίες που είχε με τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και δύο αναπτυξιακές τράπεζες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Politico –που επικαλείται δύο αξιωματούχους που γνωρίζουν καλά τη συγκεκριμένη υπόθεση– στις συνομιλίες συμμετείχαν εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών χωρών, η Διεθνής Χρηματοπιστωτική Εταιρείας της Παγκόσμιας Τράπεζας και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Οι δύο αξιωματούχοι δεν επιβεβαίωσαν εάν οι ίδιες κυβερνήσεις αποτελούν την πηγή της χρηματοδότησης ή εάν πρόκειται για τις τράπεζες.

Το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχε επίσης στις συνομιλίες, αλλά δεν υπέγραψε τη συμφωνία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,

 Οι πηγές δεν επιβεβαίωσαν κατά πόσον την οικονομική στήριξη θα παρέχουν στην Τουρκία οι εν λόγω κυβερνήσεις ή οι δύο τράπεζες, αλλά επεσήμαναν ότι θα ανακοινωθούν «εγκαίρως» οι λεπτομέρειες του deal. 

 

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3BtpMTH
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη