Λαμία - Παναθηναϊκός 1-3: Έπρεπε να αλλάξει γήπεδο γιατί αλλιώς δεν έχανε για κανένα λόγο!!!


Οι αλλαγές στην 11άδα (Βιγιαφάνιες, Λούντkβιστ), αλλά και οι αλλαγές στη ροή του αγώνα (Μαουρίτσιο, Μακέντα, Αϊτόρ) έκαναν την διαφορά και την ανατροπή για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ κέρδισαν 3-1 τη Λαμία στο Πανθεσσαλικό, πετυχαίνοντας την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη.
 
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανακάτεψε την τράπουλα στο αρχικό σχήμα και άφησε στον πάγκο τους Αλεξανδρόπουλο και Παλάσιος. Ο Σέρβος προπονητής παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κότσιρας και ο Βέλεθ με τον Σάρλια στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν σε ρόλο αμυντικού μέσου, έχοντας μπροστά του Βιγιαφάνιες και Λούντκβιστ . Αριστερός εξτρέμ ο Βιτάλ, δεξιός ο Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή ο Καρλίτος στο 4-3-3 του «τριφυλλιού». Στο 27' ο Μακέντα πήρε την θέση του Καρλίτος που αποχώρησε με τράβηγμα στον δικέφαλο.

O Mιχάλης Γρηγορίου για την Λαμία ξεκίνησε με τον Γκαραβέλη στην υπεράσπιση της εστίας. Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαζουλούξης η τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Αριστερός μπακ-χαφ ο Ορτέγκα, δεξιός ο Προβυδάκης. Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Γκέντσογλου η τριπλέτα στον άξονα του κέντρου και στην κορυφή της επίθεσης ο Μανούσος με τον Αραμπούλι στο 3-5-2 των γηπεδούχων. Στο 18' ο Ταϊρόν αντικατέστησε τον Τζανδάρη που έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Το χτύπημα της «κόμπρας»

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, έφτασε τα επίπεδα της κατοχής στο 75% αλλά η Λαμία ήταν εκείνη που είχε το πιο αποτελεσματικό πλάνο, παίζοντας άψογα οργανωμένη στο μισό γήπεδο πίσω από την μπάλα και σαν την... κόμπρα βρήκε την στιγμή να «τιμωρήσει» μια αμυντική «νεκρή» στιγμή του αντιπάλου και να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 35'. Ο Μανούσος σέντραρε αμαρκάριστος σαν σε προπόνηση, ο Αραμπουλί νίκησε στον αέρα τον Χουάνκαρ και με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Μπρινιόλι για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν «κλείσει» τον άξονα, οι «πράσινοι» δεν έβγαζαν συνεργασίες από τα άκρα και δεν είχαν γρήγορες εναλλαγές στην πολυκοσμία για να δημιουργήσουν χώρους και μέχρι το 1-0 είχαν απειλήσει μόνο με δύο σουτ εκτός περιοχής του Βιτάλ που μπλόκαρε ο Γκαραβέλης. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 43' με τον Χουάνκαρ να παίρνει την μπάλα σε ρόλο εσωτερικού μέσου να συνδυάζεται με τον Λουντκιβστ αλλά από καλή θέση εντός περιοχής σούταρε ψηλά άουτ.

Το σχέδιο του Γρηγορίου να περιμένει η Λαμία τον Παναθηναϊκό κάποιες φορές ακόμη και στο 1/3 του γηπέδου και να ψάξει την στιγμή της επιθετικά ποντάροντας στην αποτελεσματικότητα των παικτών του, λειτούργησε 100%. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και στην πρώτη... επίσκεψη στην περιοχή των «πρασίνων» βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

«Πράσινη» κυριαρχία και ανατροπή!

Στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση του Παναθηναϊκού συνοδεύτηκε και από δημιουργία ευκαιριών, μιας και η Λαμία δεν είχε την ίδια καλή οργάνωση πίσω από την μπάλα και οι «πράσινοι» είχαν πιο σωστές επιλογές στο επιθετικό τρίτο. Στο 49' ο Μακέντα πλάσαρε άουτ και στο 55' μετά από ατομική ενέργεια του Βιγιαφάνιες στον άξονα, η μπάλα έφτασε στον Λούντκβιστ και ο Σουηδός με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-1.

Το «τριφύλλι» συνέχισε να πιέζει, να κυκλοφορεί και να ψάχνει με ηρεμία το δεύτερο γκολ. Ο Γκαραβέλης στο 82' μπλοκάρε το σουτ του Παλάσιος και η φάση που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού ήρθε δύο λεπτά αργότερα. Ο Τζανετόπουλος ανέτρεψε τον Μαουρίσιο, ο Μακέντα ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και έκανε την ανατροπή. Στο 88' οι «πράσινοι» έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση με Αϊτόρ και Μακέντα, βρήκαν και το τρίτο γκολ με τον Μαουρίσιο και... σφράγισαν το «τρίποντο»!

MAN OF THE MATCH: Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός μέσος... αναστήθηκε στον Βόλο και θύμισε τον ποδοσφαιριστή που απέκτησε ο Παναθηναϊκός. Έκανε την διαφορά στην μεσαία γραμμή, είχε αρκετές σωστές επιλογές με την μπάλα στα πόδια, από δική του ατομική ενέργεια και ασίστ στον Λούντκβιστ ήρθε σε κρίσιμο σημείο, στις αρχές του δευτέρου μέρους η ισοφάριση. Ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνιση του πιο ακριβοπληρωμένου παίκτη του «πράσινου» ρόστερ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Φεντερίκο Μακέντα και Μαουρίσιο. Ο Ιταλός φορ και ο Βραζιλιάνος μέσος έκαναν την διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο και οδήγησαν το «τριφύλλι» στην ανατροπή. Ο «Κίκο» μετέτρεψε σε γκολ το κερδισμένο πέναλτι για να κάνει το 2-1 και στα... καπάκια έδειξε φοβερή οξυδέρκεια και «σέρβιρε» το 3-1 στον «Μάου», ο οποίος είχε κερδίσει την εσχάτη των ποινών στο 84'.
Καλό παιχνίδι και από τον Λούντκβιστ που με εξαιρετικό «τελείωμα» έφερε το ματς στα ίσια.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ματέους Βιτάλ και Τάσος Χατζηγιοβάνης. Οι δύο εξτρέμ του Παναθηναϊκού ήταν εκτός τόπου και χρόνου, δεν βοήθησαν καθόλου και οι «πράσινοι» περίμεναν πολλά περισσότερα πράγματα από τους δύο ακραίους μεσοεπιθετικούς τους.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Άνταμ Τζανετόπουλος σε ένα σημείο όπου η Λαμία πιεζόταν ασφυκτικά, πήγε άγαρμπα πάνω στον Μαουρίσιο και έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να πάρει το πέναλτι και να ολοκληρώσει την ανατροπή.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: O Kουμπαράκης έκανε μια καλή διαιτησία και ορθά έδωσε πέναλτι στην ανατροπή του Μαουρίσιο από τον Τζανετόπουλο, καθώς ο Έλληνας στόπερ πήγε άτσαλα πάνω στον έμπειρο χαφ και τον ανέτρεψε εντός περιοχής.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο πήρε το πρώτο του «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα και μετά από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, επέστρεψε στα «τρίποντα». Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι σε όλο το παιχνίδι, δέχτηκαν ένα «κρύο» γκολ αλλά στην επανάληψη πίεσαν ασφυκτικά, είχαν καθαρό μυαλό και πήραν το παιχνίδι.

Λαμία: Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής, Ορτέγκα, Προβυδάκης, Μπεχαράνο (72' Σκόνδρας), Τζανδάρης (18' Ταϊρόν), Γκέντσογλου, Αραμπούλ (70' Τσούκαλος), Μανούσος

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Κότσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Ρούμπεν, Λούντκβιστ (77' Αϊτόρ), Βιτάλ (78' Μαουρίσιο), Χατζηγιοβάνης, Βιγιαφάνιες, Καρλίτος (27' Μακέντα).

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη