«Θανατηφόρος» Νοέμβριος με 1.487 νεκρούς από κορονοϊό - Πότε αναμένεται η κορύφωση του 4ου κύματος

«Θανατηφόρος» Νοέμβριος με 1.487 νεκρούς από κορονοϊό - Πότε αναμένεται η κορύφωση του 4ου κύματος

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ αποκαλύπτουν εκρηκτική αύξηση των νεκρών από κορονοϊό - Ο Νοέμβριος «φλερτάρει» με το να αποβεί ο πιο θανατηφόρος από την αρχή της πανδημίας

Ακόμη ένα «μαύρο» ρεκόρ καταγράφθηκε χθες Δευτέρα με 105 νεκρούς από κορονοϊό μέσα σε ένα 24ωρο, 7.287 κρούσματα και τους διασωληνωμένους να ξεπερνούν τους 600 για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Μάιο.

Οι απώλειες που καταγράφονται προκαλούν πλέον ίλιγγο, καθώς οι αριθμοί αντιστοιχούν σε δεδομένα του περασμένου Νοεμβρίου.

Μάλιστα, ο μήνας που διανύουμε είναι από τους πλέον θανατηφόρους, με τους νεκρούς να ανέρχονται συνολικά σε 1.487, κι ενώ ακόμη υπολείπονται 8 ημέρες για να ολοκληρωθεί. Εάν δεν ανακοπεί η εκρηκτική αύξηση των νεκρών, ο μήνας πιθανότατα θα αναδειχτεί και ο πλέον θανατηφόρος από την αρχή της πανδημίας. Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο του 2020 καταγράφηκαν 2.432 απώλειες, ενώ τον Απρίλιο του 2021 2.288. 

Επισημαίνεται πως ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων υπολογίζεται σε 6.759 - σχεδόν ακόμη ένα «μαύρο» ρεκόρ καθώς το προηγούμενο ήταν τα 6.780 - ενώ διασωληνώσεις χθες ξεπέρασαν τις 600, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για μείωση του αριθμού των νεκρών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν έχει έρθει ακόμη η κορύφωση του 4ου κύματος

Σύμφωνα με τους ειδικούς το τέταρτο κύμα της επιδημίας δεν έχει κορυφωθεί, κάτι που σημαίνει ότι θα φτάσουμε να μετράμε πάνω από 7.000 νέες μολύνσεις ημερησίως το επόμενο διάστημα. 

Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια για την κορύφωση του νέου κύματος:

Το ένα σενάριο, θέλει να έχουμε την κορύφωση στις αρχές Δεκεμβρίου, το οποίο είναι και το θετικό σενάριο.

Το δεύτερο και το πιο απαισιόδοξο σενάριο, θέλει την κορύφωση να συμβαίνει μετά τα Χριστούγεννα.

Και στις δύο περιπτώσεις, φαίνεται μάλλον απίθανο να μειώνονται οι ανθρώπινες απώλειες τις επόμενες εβδομάδες, όπως άλλωστε και οι διασωληνώσεις που συνεχίζουν να ασκούν ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.



from Όλες οι ειδήσεις - Ειδήσεις https://ift.tt/3HPzvHU
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη