Λαμία: Τα ιστορικά μονοπάτια της Επανάστασης του 1821 (χάρτες - διαδρομές)


Το kaliterilamia.gr με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 παρουσιάζει τα μονοπάτια σε Λαμία και Φθιώτιδα τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις των μαχών που πραγματοποιήθηκαν.

Ακολουθεί η παρουσίαση των διαδρομών μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://www.komoot.com/ με λεπτομερή περιγραφή για την διέλευση των μονοπατιών, τον βαθμό δυσκολίας καθώς και ιστορικές πληροφορίες για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μέσα από σπάνιους χάρτες της περιοχής.

Να διευκρινιστεί ότι στο σύνολό τους τα μονοπάτια είναι προσβάσιμα. Για τον εντοπισμό τους χρησιμοποιήθηκε το ιστορικό αρχείο του kaliterilamia.gr καθώς και πλήθος ιστορικών πηγών.

Οι διαδρομές είναι εντυπωσιακές οι οποίες αναδεικνύουν τον φυσικό πλούτο της περιοχής

Μακάρι κάποια στιγμή να αποτελέσουν και τουριστικό πόλο έλξης.



Για να δείτε την συνέχεια του άρθρου επικοινωνήστε με το kaliterilamia.gr

Τρόποι επικοινωνίας:

1) email: kaliterilamia@gmail.com

2) Facebook: μήνυμα στην σελίδα https://www.facebook.com/kaliterilamia.gr ή μήνυμα στην ομάδα https://www.facebook.com/groups/kaliterilamia/

3) Messenger: μήνυμα στο προφίλ https://www.facebook.com/profile.php?id=100021578018626

4) Twitter: μήνυμα στο προφίλ https://twitter.com/kaliterilamia

5) Instagram: μήνυμα στο προφίλ https://www.instagram.com/kaliterilamia.gr/

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη