Απογραφή 2021: Η συμμετοχή θα... βελτιώσει τις ταχύτητες του Ιντερνετ

Απογραφή 2021: Η συμμετοχή θα... βελτιώσει τις ταχύτητες του Ιντερνετ

Πολλαπλά είναι τα οφέλη από τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της απογραφής που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες ημέρες.

Για τον κρατικό μηχανισμό φαίνεται πως αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα αυτή η απογραφή, καθώς στόχευσή του είναι να δημιουργήσει επαρκείς υποδομές στις τηλεπικοινωνίες και την ενέργεια. Κι όμως η συμμετοχή απογραφή μπορεί να επιφέρει καλύτερης ποιότητας και ταχύτερο Ιντερνετ και αποφυγή των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση του σπιτιού μας, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε η «Καθημερινή».

Η ηλεκτρονική απογραφή που διενεργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου μητρώου πληθυσμού μόνιμων κατοίκων της χώρας το οποίο θα έχει συγκροτηθεί πλήρως το 2023, μετά από την επεξεργασία των στοιχείων που θα συγκεντρωθούν. Οι «μικρές απογραφές» που θα ακολουθήσουν, προκειμένου να επικαιροποιούνται τα στοιχεία, θα δώσουν και αυτές με τη σειρά τους τη δυνατότητα να είναι καταγεγραμμένες οι ανάγκες των πολιτών σε κάθε περιφέρεια, δήμο, περιοχή, γειτονιά και οικοδομικό τετράγωνο.

Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας απλοποιεί όλα τα παραπάνω λέγοντας τα εξής: «Από την πυκνότητα του πληθυσμού σχεδιάζονται τα έργα τηλεπικοινωνιών όπως τα ευρυζωνικά δίκτυα. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν μετρηθούμε σωστά δεν θα έχουμε καλό σήμα κινητού σε κάποιες περιοχές ή η πρόσβαση στο Ιντερνετ δεν θα έχει την ταχύτητα που πιστεύουμε».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Στασινό τα ίδια ισχύουν τόσο για την ηλεκτρική ενέργεια όσο και για τα έργα αποχέτευσης, βιολογικού καθαρισμού και τα προβλήματα λειψυδρίας που παρατηρούνται.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3CB1EhJ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη