«Βόμβα» Σαρηγιάννη για 2.300 κρούσματα την ημέρα στην Αθήνα (βίντεο)

«Βόμβα» Σαρηγιάννη για 2.300 κρούσματα την ημέρα στην Αθήνα (βίντεο)

Οι εκτιμήσεις των επιστομόνων για τα νέα μέτρα και την πορεία της πανδημίας, ανήμερα της πρεμιέρας για τους πρόσθετους περιορισμούς εις βάρος των ανεμβολίαστων

Σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, αναμένεται αποκλιμάκωση των κρουσμάτων απο τον Δεκέμβρη, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να σταματήσουμε να τηρούμε τα μέτρα.

Αντίθετα, τα μέτρα, όπως τόνισε, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουν, επειδή θα είναι γιορτές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε παράλληλα την εκτίμησή του για το πόσα θα είναι τα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα μέσα Δεκεμβρίου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αυξηθεί η διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ την περίοδο εκείνη.

Για την Αθήνα υπογράμμισε πως η εικόνα θα χειροτερέψει στο άμεσο μέλλον, με τα κρούσματα να αγγίζουν τα 2.300 την ημέρα μόλις σε λίγες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, ανέφερε πως αυτή βρίσκεται σε φάση κορύφωσης αυτό το διάστημα, αλλά από το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η αρχή της αποκλιμάκωσης.

«Ενδέχεται να πάμε σε νέο ιδιότυπο lockdown»

Από την πλευρά του ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης σχολίασε τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού που τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ για τους ανεμβολίαστους.

Όπως σημείωσε τα νέα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, με τον περιορισμό στην «κινητικότητα των ανεμβολίαστων που συμβάλλουν στην διασπορά του ιού», αλλά και με το μέτρο για το ωράριο στο λιανεμπόριο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, μάλιστα, τα μέτρα θα αποδώσουν και θα ανακόψουν την πορεία της πανδημίας.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε «αν δεν αποδώσουν θα πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα και ενδέχεται να πάμε σε νέο ιδιότυπο lockdown».



from Όλες οι ειδήσεις - Ειδήσεις https://ift.tt/30Mnqlq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη