-->

Σταθεροποιητικές οι τάσεις στα λύματα της Αττικής, πως θα μειωθούν κατά 25% τα κρούσματα

intime

Σταθερές αλλά σε υψηλά επίπεδα παραμένει το ιικό φορτίο στα λύματα στην Αττική, σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδη.

«Αυτή η εβδομάδα θα είναι όπως η προηγούμενη» ανέφερε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε: «Όταν γίνονται πολλά τεστ, θα δούμε κάποια αυξημένα κρούσματα, τα οποία στην Αττική θα κυμαίνονται γύρω στα 1.600. Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος βρίσκεται στα 6.800 κρούσματα με μια τάση σταθεροποίησης τις τελευταίες ημέρες. Αυτή την εβδομάδα θα δούμε πώς λειτουργούν τα μέτρα. Αν δούμε ότι σταθεροποιούνται, σημαίνει ότι υπάρχει μια ανάσχεση στην περαιτέρω αύξηση».

Ο Νίκος Θωμαΐδης, σημείωσε ακόμα πως τα μέτρα που έχουν παρθεί σ' αυτή τη φάση, φαίνεται να λειτουργούν, ενώ φαίνεται πως μέρος του πληθυσμού, έχει πλέον πειστεί να κάνει το εμβόλιο. «Αν λειτουργήσουν τα μέτρα, πράγμα το οποίο θα φανεί αυτή την εβδομάδα και αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη, ιδιαίτερα αν επιταχυνθεί η τρίτη δόση, σε μια δύο εβδομάδες θα δούμε μια μείωση των κρουσμάτων της τάξεως του 20-25%. Αυτό είναι σημαντικό να επιτευχθεί ώστε να υπάρχει ένα τείχος ανάσχεσης στην πίεση στο σύστημα υγείας».from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3HxTf2y
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->