Καιρός: Ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες με 30άρια τις επόμενες ημέρες (βίντεο)

(Φωτ.: Intime)

Αυξημένες θερμοκρασίες αλλά και υγρασία θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τα επόμενα 24ωρα.

Βελτιωμένος είναι ο καιρός καιρός σήμερα, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, ενώ η ηλιοφάνεια αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τις επόμενες μέρες αναμένεται σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας και τοπικά ο υδράργυρος αναμένεται να πιάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό θα συμβεί καθώς ένα «ατμοσφαιρικό βουνό» προστατεύει την χώρα μας από τα βαρομετρικά χαμηλά που ξεκινούν από την Ιταλία, κινούνται από τα δυτικά και ανεβαίνουν προς τα βόρεια. Αυτό το σκηνικό φέρνει στην Ελλάδα θερμές αέριες μάζες από την περιοχή της Αφρικής μαζί με σκόνη.

Από αύριο Πέμπτη μέχρι την Κυριακή θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες που σε αρκετές περιοχές θα είναι κοντά στους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου, αφρικανική σκόνη, αλλά και αυξημένη υγρασία κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Από το μεσημέρι της Κυριακής φαίνεται πως επιστρέφουν σιγά - σιγά οι βοριάδες και η θερμοκρασία θα επιστρέψει σε πιο φυσιολογικές τιμές για την εποχή.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3CJCKNT
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη