Άνοιξε το λιμάνι του Πειραιά – Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων, νέα 48ωρη από τις 5 Νοεμβρίου

INTIME

Ανεστάλη αλλά μόνο προσωρινά η απεργία στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά. Σε νέα 48ωρη στις 5 και 6 Νοεμβρίου προχωρούν οι εργαζόμενοι για μέτρα ασφαλείας μετά τον θάνατο 45χρονου συναδέλφου τους.

Με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά, ανέστειλαν την απεργία τους μετά από 7 ημέρες και προκήρυξαν νέα 48ωρη για την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Οπως αναφέρει το σωματείο τους με τον απεργιακό αγώνα κατάφερε έως τώρα:

• τη δέσμευση της εταιρείας και του Υπουργείου να συγκροτηθεί Επιτροπή Υγιεινής και Ασφαλείας με την συμμετοχή μελών του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

• την αναγνώριση και κατοχύρωση του Σωματείου, ενώ εταιρεία και κυβέρνηση αναγνώρισε το πρόβλημα για τις εργατικές πόστες και η ΕΝΕΔΕΠ αναμένει την υλοποίηση του αιτήματος για 6άρα πόστα.

Η ΕΝΕΔΕΠ μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία ανακοίνωσε ότι διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 9 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας ζητώντας να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για το εργοδοτικό έγκλημα, ενώ θα συμμετάσχει στο πανεργατικό συλλαλητήριο τη Πέμπτη 4/11 στο Πειραιά μαζί με όλα τα σωματεία που στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των εργατών στο λιμάνι.

Η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ)ζητά τα εξής:

-6άρες πόστες (εργατικές ομάδες) αντί για 4 που σήμερα επιβάλει η εργοδοσία.

- Κατάργηση των κόντρα βαρδιών- πρόγραμμα εργασίας για όλους τους εργαζομένους.

- Μετατροπή όλων των Συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και υπογραφή ΣΣΕ.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3w1ZEO7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη