ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ο (σύμβουλος του Τσίπρα) Γρ. Γεροτζιάφας: «Το 5ο κύμα θα αφορά τους εμβολιασμένους που δεν έκαναν την τρίτη δόση!»


Για το πέμπτο κύμα της πανδημίας που έρχεται μίλησε ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής της Σορβόννης. 

«Ας συμβιβαστούμε την ιδέα ότι δεν τελειώνει αύριο η πανδημία. Η πανδημία θα κρατήσει καιρό, άρα χρειάζεται αναδιάρθρωση του τρόπου σκέψης των πραγμάτων. Στη Γαλλία μιλάμε και προετοιμαζόμαστε για το 5ο κύμα. Δεν είναι κινδυνολογίες. Τέθηκε το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού ηλικίας άνω των 65 ετών για την τρίτη δόση. Το πέμπτο κύμα θα είναι το κύμα των εμβολιασμένων που δεν θα έχουν κάνει την τρίτη δόση. Ξέρουμε ότι τον Φλεβάρη θα τελειώσει η κάλυψη όσων έκαναν το εμβόλιο μέχρι τον Ιούνιο», είπε ο κ. Γεροτζιάφας, ο οποίος ανήκει πλέον και στην ομάδα συμβούλων του κ. Τσίπρα. 

Όπως δήλωσε ο ίδιος, το εμβόλιο είναι ασφαλές για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.
«Παίζει μεγάλο ρόλο η ενημέρωση των πολιτών. Το παράδειγμα της Πορτογαλίας είναι χαρακτηριστικό, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής που έκανε το γύρο της χώρας για να πείσει για τον εμβολιασμό. Το να χωρίσουμε αυτή τη στιγμή τους εμβολιασμένους από τους ανεμβολίαστους είναι ένα μεθοδολογικό πρόβλημα», είπε.

Ιδιαίτερα, τόνισε πως οι εμβολιασμένοι που γνωρίζουν πως μπορούν να μεταδώσουν τον ιό θα έπρεπε να φορούν μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις.

«Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι έχουν «μπετοναριστεί» οι ανεμβολίαστοι. Μόνο η πείρα θα τους κάνει να αλλάξουν. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι μέρος του κράτους πρόνοιας, αλλά δεν μπορείς να συγκρούεσαι συνέχεια. Οι άνθρωποι έχουν απορίες που πολλές είναι κατασκευασμένες», δήλωσε.

«Επειδή ο εμβολιασμός είναι κάτι που ζητάει η κοινωνία, το κράτος από τους πολίτες, θα πρέπει να υπάρχει μία ανταπόδοση. Στην περίπτωση του κορωνοϊού είναι η παροχή περίθαλψης. Χρειάζεται ταυτόχρονα το κράτος να πει "κοιτάτε, σας οργάνωσα μονάδες περίθαλψης, κινητοποίησα τους ιδιώτες γιατρούς της πόλης, ώστε όταν έχετε συμπτώματα να πηγαίνετε στον γιατρό"», κατέληξε.




from PRESS-GR https://ift.tt/3FrFr7R
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη