Πάνω από 60.000 ραντεβού για εμβολιασμό σε τρεις μέρες, το μήνυμα Μητσοτάκη

eurokinissi

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, αναφέρθηκε στην πορεία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα, με αφορμή τα περισσότερα από 60.000 ραντεβού για εμβολιασμούς στη χώρα μας τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε με μία «παρατήρηση» αναφορικά με την πανδημία και ενόψει της εφαρμογής και των νέων μέτρων από το Σάββατο.

«Όπως έχουμε πει πολλές φορές υπάρχει μία σημαντική έξαρση κρουσμάτων, η οποία είναι πρωτίστως έξαρση περιστατικών μεταξύ ανεμβολίαστων. Υπάρχει μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα.

Υπάρχει και η άλλη όψη της πραγματικότητας: Μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες κλείστηκαν πάνω από 60.000 νέα ραντεβού για πρώτους εμβολιασμούς, ενώ η ροή για την 3η αναμνηστική δόση είναι σταθερή, 30.000 περίπου ραντεβού την ημέρα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τον Δεκέμβριο του 2020, σε μέτρηση, μόλις το 33% των ενηλίκων μας έλεγαν ότι θα εμβολιαστούν σίγουρα, ενώ 11 μήνες μετά είναι εμβολιασμένο το 73% των ενηλίκων Ελλήνων.

Απέναντι στο φόβο και στην εύκολη κριτική υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, η οποία ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της λογικής και στην πολιτική της πειθούς διαψεύδοντας τους αρνητές της αλήθειας και τους αρνητές της συστράτευσης απέναντι σε μία εθνική πρόκληση.

Το μήνυμα σε αυτούς που ποντάρουν σε τεχνητούς διχασμούς παραμένει ένα: εμβολιαζόμαστε, ενωνόμαστε, παίρνουμε τις ζωές μας πίσω και προχωράμε», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Τα νέα ραντεβού:

  • Τετάρτη 03/11, 27.000 νέα ραντεβού
  • Τρίτη 02/11, 20.000 νέα ραντεβού
  • Δευτέρα 01/11, 15.000 νέα ραντεβού

Την περασμένη εβδομάδα, τα νέα ραντεβού αφορούσαν 7-8.000/ημέρα και 5.500/ημέρα τον Οκτώβριο.

Όσον αφορά την 3η δόση, καθημερινά γίνεται σταθερά σε 30.000 πολίτες/μέρα (άρα έχει διπλασιαστεί από 14.000/ημέρα).

Συμπερασματικά, έχουμε τριπλασιασμο στα νέα ραντεβού και διπλασιασμό στην τρίτη δόση.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3wfhJbu
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη