Σοκαριστική ομολογία Καπραβέλου: Όλοι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ, 7 στους 10 πεθαίνουν

Σοκαριστική ομολογία Καπραβέλου: Όλοι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ, 7 στους 10 πεθαίνουν

«Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τους ανεμβολίαστους, είναι μπετόν, είναι παγόβουνο», ανέφερε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος 

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, όπου το ΕΣΥ συνεχίζει να δέχεται ισχυρές πιέσεις από τη συρροή ανεμβολίαστων ασθενών.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, που, όπως σημείωσε ο Νίκος Καπραβέλος, « δίνει μεγάλη μάχη αυτή τη στιγμή για να κρατήσει όρθιο ένα σύστημα υγείας».

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο διευθυντής ΜΕΘ αποκάλυψε πως η θνητότητα στις εντατικές του «Παπανικολάου» αγγίζει πλέον το 70%, ενώ το σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται σε αυτές είναι ανεμβολίαστοι. 

Όπως είπε, οι περισσότεροι δεν πιστεύουν ότι ο κορονοϊός θα τους δημιουργήσει προβλήματα, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στο νοσοκομείο πάρα πολύ αργά - ακόμη και 3 εβδομάδες μετά τη νόσηση.

«Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τους ανεμβολίαστους, είναι μπετόν, είναι παγόβουνο», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Να παρακαλάμε να μείνουν σταθερά τα κρούσματα»

Από την πλευρά του, ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης αναφέρθηκε στην αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, εξηγώντας ότι οφείλεται στο ρεκόρ επιτήρησης με πάνω από 400.000 διαγνωστικά τεστ.

«Αυτό που κάνουμε τώρα έπρεπε να το έχουμε κάνει πολύ καιρό πριν», τόνισε, μάλιστα, ο καθηγητής.

Δεν απέκλεισε, παράλληλα, να αυξηθούν και άλλο τα κρούσματα λέγοντας χαρακτηριστικά «να παρακαλάμε να μείνουν σταθερά».

Έκρουσε καμπανάκι για περιοχές χαμηλό εμβολιαστικό ποσοστό φέρνοντας ως παράδειγμα τη Λάρισα αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα όπου οι γύρω νομοί πιέζουν το υγειονομικό σύστημα της Θεσσαλονίκης.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3EHyyyG
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη