Έμμεση μείωση μισθού για τους ανεμβολίαστους

Έμμεση μείωση μισθού για τους ανεμβολίαστους

Μπλόκο σε ανεμβολίαστους, θα χρειάζονται rapid test παντού, θα εξαιρεθούν μόνο τα σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και φαρμακεία

Ολοένα και δυσκολεύει η ζωή των ανεμβολίαστων καθώς όπως ανακοινώθηκε θα χρειάζονται rapid test σχεδόν για κάθε δραστηριότητα τους.

Δέσμη μέτρων για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, που «σαρώνει» τη χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων και χθες.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι πλέον θα πρέπει να κάνουν περισσότερα τεστ, rapid ή μοριακά και συγκεκριμένα δύο την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους.

Παράλληλα εκτός από την εργασία, το αρνητικό αποτέλεσμα rapid test θα είναι πλέον το «διαβατήριο» των ανεμβολίαστων πολιτών για να μπουν στα εμπορικά κέντρα, εστίαση σε εξωτερικους χώρους και καταστήματα.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί εισηγήθηκαν αρνητικό rapid test για τους ανεμβολίαστους για την είσοδό τους σε τραπεζικά καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τα ψώνια τους στο λιανεμπόριο σε όλα δηλαδή τα καταστήματα λιανικής, τα εμπορικά καταστήματα και τα malls.

Από την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού rapid test θα εξαιρούνται μόνο τα σουπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Ας δούμε πρακτικά το μηνιαίο κόστος για έναν ανεμβολίαστο.

Δυο rapid test οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι με κόστος 20 ευρώ την εβδομάδα δηλάδη 80 ευρώ το μήνα. Παράλληλα σε περίπτωση που θελήσουν να επισκεφθούν κάποια τράπεζα, κάποια δημόσια υπηρεσία ή απλώς να κάνουν τα ψώνια τους σε κάποιο κατάστημα λιανικής τότε προστίθενται άλλα 10 με 20 ευρώ το μήνα ανάλογα με τις επισκέψεις τους και τον αριθμό των τεστ που θα χρειαστούν. Το κόστος έτσι ανεβαίνει σε μινιμουμ 100 ευρώ το μήνα γεγονός που επιβαρύνει τον ατομικό προυπολογισμό.

Σε κάθε περίπτωση με δεδομένο οτι η ισχύς ενός rapid test είναι 48ωρη τότε οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να συνδιάσουν την έξοδο τους και τα ψώνια τους αν δεν θέλουν να επιβαρυνθούν σημαντικά. Με το ίδιο rapid δηλαδή που επιδεικνύουν στην εργασία τους θα μπορούν να μπουν σε καφετέριες (εξωτερικούς χώρους) εστιατόρια, εμπορικά, τράπεζες και δημόσιο. Απλά θα πρέπει να κάνουν τον ανάλογο προγραμματισμό.

Διπλασιασμός προστίμων

Όπως είπε ο υπουργός, τα πρόστιμα διπλασιάζονται και θα ξεκινούν από 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος, ενώ παράλληλα θα γίνει πλήρης ενημέρωση στους συμπολίτες μας για τα καταστήματα τα οποία δεν τηρούν αυτά τα μέτρα και έχουν δεχθεί ποινές, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες οι οποίοι θέλουν να τηρούνται τα μέτρα και να μην επισκέπτονται τα αντίστοιχα μαγαζιά, όπου έχουν εντοπιστεί παραβάσεις.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/31kGYO5
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη