Έτσι θα κάνουν τα ψώνια τους οι ανεμβολίαστοι: Τι ισχύει με λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ

Έτσι θα κάνουν τα ψώνια τους οι ανεμβολίαστοι: Τι ισχύει με λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ

Σε ένα ιδιόμορφο lockdown μπαίνουν από το Σάββατο οι ανεμβολίαστοι μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας. Τι ισχύει με καταστήματα λιανικής και σούπερ μαρκετ.

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι εδώ και είναι ξεκάθαρα ισχυρότερο από κάθε άλλο κύμα με τα κρούσματα να σκαρφαλώνουν καθημερινά καταρρίπτοντας το ένα μαύρο ρεκόρ μετά το άλλο.

Χθες τα κρούσματα έφτασαν τα 6.700 με τις μολύνσεις να ξεφεύγουν ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς Αττική και Θεσσαλονίκη εμφάνισαν ξεπέρασαν τα 1.000 νέα, επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες, σημαίνοντας συναγερμό στους επιστήμονες.

Έτσι η Κυβέρνηση από αυτό κιόλας το Σάββατο σκληραίνει τα μέτρα και συγκεκριμένα:

Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή Pcr τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.

Όσον αφορά την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή pcr τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών.

Επίσης, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε όλους τους χώρους διασκέδασης.

Οι εξαιρέσεις

Οι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ), οι χώροι λατρείας και τα φαρμακεία.

Έτσι για τα ψώνια τους οι ανεμβολίαστοι θα χρειάζονται rapid test αν πρόκειται να εισέλθουν για να ψωνίσουν σε εμπορικά καταστήματα και mall ωστόσο, η είσοδος σε σούπερ μάρκετ θα διατηρηθεί ως έχει, χωρίς δηλαδή πρόσθετους περιορισμούς με υποχρεωτική επίδειξη rapid test.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/31qO0B7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη