-->

«ΔΙΕΓΕΡΣΗ σε ανυπακοή!» ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ τον δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη...


Στη σύλληψη του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης η ΕΛΑΣ μετά από εισαγγελική παραγγελία για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και «διέγερση σε ανυπακοή». 

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η σύλληψη αφορούσε βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Νίκος Αντωνιάδης παραθέτοντας τις απόψεις του για το θέμα των εμβολιασμών.

Λίγο μετά τη σύλληψή του ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης αφέθηκε ελεύθερος και έκανε live στο Facebook για να ενημερώσει τους ακολούθους του για τα όσα έγιναν τη νύχτα της Τετάρτης. Όπως είπε έκανε και ο ίδιος μήνυση στον εισαγγελέα πρωτοδικών για «παράβαση καθήκοντος» και ζήτησε την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του! Ο ίδιος μέσω των social media έκανε λόγο για "παράνομη σύλληψη".

Ελεγχόμενος ποινικά για δύο αδικήματα ,της διασποράς ψευδών ειδήσεων (βάση του νέου ποινικού κώδικα για τη δημόσια υγεία) και της διέγερσης σε διάπραξη ανυπακοή, (πλημμελήματα), είναι από τις εισαγγελικές αρχές ο δικηγόρος.

Στην εισαγγελία διαβιβάστηκε από Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγελία με συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία  φέρεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορονοϊός, ότι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες.

Από την εισαγγελία διατάχθηκε την περασμένη Τρίτη κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και χθες το βράδυ οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω του ότι είναι δικηγόρος και έχει ειδική δωσιδικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία μελετά τα στοιχεία της δικογραφίας για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες της. Δηλαδή αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης η εάν θα συνεχίσει την προκαταρκτική έρευνα.

Να σημειωθεί τέλος, ότι  σε περίπτωση που του ασκηθεί ποινική δίωξη η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία Εφετών προκειμένου να δικαστεί από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας.


from PRESS-GR https://ift.tt/3qPkorD
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->