Σχολείο στον Άλιμο: Τι λένε οι μαθητές για τις καταγγελίες του δημάρχου

Σχολείο στον Άλιμο: Τι λένε οι μαθητές για τις καταγγελίες του δημάρχου

Με κλειστή τη θέρμανση για μια ολόκληρη εβδομάδα έκαναν μάθημα σε σχολική μονάδα στον Άλιμο οι μαθητές του 2ου λυκείου της περιοχής, έχοντας ως αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες, τα παιδιά να «ξεπαγιάζουν».

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο Δημαρχος αλιμου Ανδρέας Κονδύλης, η θέρμανση παρέμεινε κλειστή έπειτα από εντολή του διευθυντή του σχολείου με τη δικαιολογία ότι «το να ανοίξει τη θέρμανση είναι προσβλητικό και μειωτικό για έναν διευθυντή ή έναν εκπαιδευτικό να ασχολείται με την θέρμανση του Σχολείου», προσθέτοντας παράλληλα ότι «δεν προβλέπεται, στα καθήκοντά τους».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφοριες απο τον εκπαιδευτικό κύκλο του συγκεκριμένου σχολείου, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων λειτούργησαν πάντα με αρχή τους τη νομιμότητα και το ήθος.

Απο την πλευρά του ο δήμαρχος Αλίμου σε ανάρτηση του στα social media αναφέρει πως «δεν έχω ξανακούσει ποτέ κανέναν παρόμοιο ισχυρισμό από κανέναν εκπαιδευτικό ή διευθυντή, ούτε από τον Άλιμο, ούτε από ολόκληρη την Ελλάδα. Το ακούσαμε, όμως, δυστυχώς και αυτό... Διαπιστώνοντας σήμερα ποιά είναι η κατάσταση, ο Δήμος μας παρενέβη, άναψε την θέρμανση και το σχολείο θα υποδεχτεί, ζεστό και ασφαλές, τους μαθητές.

Η δημαρχιακή αρχή θα προσφύγει στον αρμόδιο εισαγγελέα, για την αθλιότητα που διαπράχθηκε, να ταλαιπωρούνται τα παιδιά και να ταλαιπωρείται η λειτουργία της σχολικής μονάδας μέσα σε αντικανονικές συνθήκες χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος».

Παράλληλα ο κ.Κονδύλης σημειώνει πως καλεί την Υπουργό Παιδείας να ελέγξει τον συγκεκριμένο διευθυντή γιατί η ανοχή σε τέτοιες καταστάσεις είναι συνενοχή.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3FGDUuC
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη