ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΑΞΗ Ο ΣΚΟΠΟΣ Ή ΤΟ ΜΕΣΟ;








Αν και η Ελλάδα διαθέτει την καλύτερη αναλόγια μαθητών ανά δάσκαλο στο δημοτικό αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στις επιδόσεις των μαθητών του λυκείου




Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 2021 η Ελλάδα κατέγραψε το 2019 την καλύτερη αναλογία μαθητών ανά δάσκαλο στο δημοτικό με 8,7 (έναντι 13,5 που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος), ενώ η χειρότερη αναλογία μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ παρουσιάστηκε στη Ρουμανία με 19,4.






Αυτό όμως δεν αντικατοπτρίζεται στις επιδόσεις των μαθητών του λυκείου όπως αυτές καταγράφονται πχ στην παγκοσμίου βεληνεκούς Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής, όπου η Ρουμανία είναι με διαφορά η πιο πετυχημένη χώρα της ΕΕ έχοντας κατακτήσει μέχρι σήμερα 51 χρυσά μετάλλια, ενώ η Ελλάδα Ο (υπολειπόμενη ακόμα και των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών που έχουν συγκρίσιμο πληθυσμό με αυτήν).

Άξιο παρατήρησης επίσης είναι ότι οι 5 μεγαλύτερες δυτικοευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία) έχουν κατακτήσει συνολικά μόλις 1 χρυσό μετάλλιο περισσότερο από την Ρουμανία (αν και η σύγκριση δεν είναι μεταξύ εντελώς ομοίων μεγεθών καθώς δεν έχουν συμμετάσχει όλες οι χώρες στον ίδιο αριθμό διοργανώσεων και κάποιες έχουν διασπαστεί).



from Ξυπνήστε ρε https://ift.tt/3oJnVFc
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη