Ξεκινά σήμερα η επιστράτευση των γιατρών, πώς θα γίνει η διαδικασία

Ξεκινά σήμερα η επιστράτευση των γιατρών, πώς θα γίνει η διαδικασία

Ξεκινά σήμερα η διαδικασία για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα

Σήμερα το πρωί λήγει το τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας, με τους Ιατρικούς Συλλόγους της Βόρειας Ελλάδος να ανακοινώνουν τον αριθμό των ιδιωτών γιατρών που κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν.

Υπενθυμίζεται πως η αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία απαιτούσε τη συνδρομή τουλάχιστον 100 γιατρών, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως ο αριθμός των ιδιωτών που εντέλει προσφέρθηκε να συνεισφέρει στο ΕΣΥ να φτάνει μόλις τους 20!

Ο αριθμός των γιατρών που θα χρειαστεί να επιταχθούν θα εξαρτηθεί από το πόσοι έχουν δηλώσει εθελοντικά, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να είναι, ωστόσο, πλέον έτοιμες για την εκκίνηση της διαδικασίας, με τα πρώτα «φύλλα πορείας» να είναι ανοιχτό να φύγουν μέχρι και σήμερα.

«Ξεκινάει η διαδικασία, θα ολοκληρωθεί εντός 48 ωρών, έχει γίνει ήδη η προεργασία», διευκρίνισε χθες ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο Mega.

«Θα είναι αριθμός κοντά στο τριψήφιο αν δεν καλυφθούν τα κενά, κυρίως σε ό,τι αφορά τη βόρεια Ελλάδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιώτες γιατροί ειδικοτήτων που λείπουν από τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος, θα επιλεγούν μέσω των στοιχείων της ΗΔΙΚΑ, ενώ τα «φύλλα πορείας» - σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος - θα παραδοθου΄ν από αστυνομικούς στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει στους Ιατρικούς Συλλόγους που ανήκουν. 

Βάσει της παραπάνω διαδικασίας οι γιατροί θα παρουσιαστούν στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, του Βόλου και της Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου. 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3oxlTYN
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη