-->

Εφιαλτική πρόβλεψη Τζανάκη: «Το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι», ανησυχούν οι ειδικοί

Εφιαλτική πρόβλεψη Τζανάκη: «Το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι», ανησυχούν οι ειδικοί

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης προέβλεψε πως μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα μολυνθούν από κορονοϊό περί του 1 εκατ. ανεμβολίαστοι, με την άποψή του να συμμερίζονται και άλλοι επιστήμονες.

Την εφιαλτική πρόβλεψη ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο, ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι πολίτες θα προσβληθούν από τον κορονοϊό, έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης.

"Είναι προδιαγεγραμμένο ότι το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι", ανέφερε ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ, εκτιμώντας ότι από τον αριθμό αυτό, ποσοστό 5% έως 7% θα καταλήξει στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 431.

363 (84.22%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και
68 (15.78%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης είπε ότι το 87% με το 90% που βρίσκεται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

"Οι προβλέψεις που κάνει ο κύριος Τζανάκης συνήθως πέφτουν μέσα, όπως και ο κύριος Σαρηγιάννης και μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε προς τα πού πάνε τα πράγματα, άρα δεν έχω κανένα λόγο να τον αμφισβητήσω", τόνισε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

«Φαίνεται από τη δυναμική που έχει αποκτήσει και πάλι η πανδημία ότι πάμε προς μεγάλα νούμερα και σε κρούσματα και σε διασωληνωμένους. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα μειωθεί η τάση στους νεκρούς τους επόμενους δυο με τρεις μήνες», πρόσθεσε ο κ. Μανωλόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο η τρίτη δόση θα βοηθήσει τους εμβολιασμένους να αποφύγουν κρούσματα και αυτό το 10% να μην εξελιχθεί σε ΜΕΘ και σε θανάτους.

«Η λύση δεν είναι το lockdown» λέει η Γιαμαρέλλου

«Η λύση δεν είναι το lockdown» ανέφερε από την πλευρά της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η καθηγήτρια Παθολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου. «Το θέμα είναι πώς διαχειριστούμε τα άτομα που δεν πιστεύουν στον εμβολιασμό. Πρέπει να τους χειριστούμε ήρεμα χωρίς διάθεση τσακωμού»

Αναφορικά με τις Εκκλησίες, η κυρία Γιαμερέλλου επισήμανε ότι τα μέτρα δεν είναι μόνο αν μπήκες στην εκκλησία και έχεις κάνει αντιγονικό τεστ.

«Ψάλτες, ιερείς, επίτροποι πρέπει να κάνουν δυο φορές τη βδομάδα το αντιγονικό. Είναι υποχρεωμένοι εδώ και ένα χρόνο και το κόστος καλύπτει η εκκλησία. Όταν ο ιερέας έχει βάλει σωστά τις αποστάσεις και αερίζεται ο χώρος δεν κινδυνεύεις»

Παγώνη: Δύσκολος μήνας ο Νοέμβριος για τις ΜΕΘ

«Είναι δύσκολες ημέρες. Είχαμε στα χέρια μας τα επιδημιολογικά δεδομένα που μας έλεγαν ότι τον Νοέμβριο θα έχουμε δύσκολο μήνα με μεγάλη αύξηση στις ΜΕΘ. Αυτό που μας προβληματίζει παραπάνω είναι οι θάνατοι από κορονοϊό που είναι συνέπεια του μικρού αριθμού εμβολιασμού σε συγκεκριμένες περιοχές, σε όλη την Ελλάδα, γι' αυτό κάνουμε έκκληση να πάνε να εμβολιαστούν», δήλωσε από την πλευρά της στην ΕΡΤ η Ματίνα Παγώνη.

"Μαύρα" ρεκόρ σε Β. Ελλάδα και Θεσσαλία

Έκρηξη που δεν περιορίζεται πλέον μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά εξαπλώνεται στη Θεσσαλία, σε νότιες περιοχές της χώρας, ακόμη και σε νησιά, δείχνουν οι αριθμοί.

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ απεικονίζουν με ακρίβεια την κατάσταση, καθώς σε τρεις περιοχές της χώρας τα ποσοστά θετικότητας την προηγούμενη εβδομάδα (25-31 Οκτωβρίου) ξεπέρασαν το 2%, ενώ 18 περιοχές βρίσκονται αντιμέτωπες με θετικότητα άνω του 1% για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η θετικότητα χτυπάει "κόκκινο" σε Κιλκίς, Λάρισα και Μαγνησία με 2,26%, 2,12% και 2,07% αντίστοιχα. Την ίδια ώρα, δύο νησιά, η Πάρος (1,42%) και η Θάσος (1,02%) παρουσιάζουν ανησυχητικά ευρήματα, ενώ και η Φωκίδα που μέχρι πρότινος κινούνταν σε χαμηλά επίπεδα έφτασε στο 1,17%.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3CPBR6w
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->