Το Χάρβαρντ «αθωώνει» την Ωραία Ελένη, ποια ήταν η αιτία του Τρωικού Πολέμου (βίντεο)

(Φωτ.: Pixabay)

Μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που στηρίζεται στην αποκωδικοποίηση κειμένων των Χετταίων, έρχεται να... αμφισβητήσει την αιτία του Τρωικού Πολέμου, που γνωρίζαμε ως σήμερα.

Το Χάρβαρντ «αθωώνει» την ωραία Ελένη για την αφορμή του Τρωικού Πολέμου, που αποτελεί μία από τις συναρπαστικότερες ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας. 

Όπως υποστηρίζεται, ως αιτία του (δεκαετούς) πολέμου ήταν μια προίκα που υποσχέθηκαν οι Τρώες στους Αχαιούς, όταν ενώθηκαν με γάμο μέλη των βασιλικών οικογενειών από τις δύο πλευρές.

Η προίκα αυτή, που φέρεται να περιελάβανε τρία νησιά του ανατολικού Αιγαίου δεν δόθηκε ποτέ και η αθέτηση της συμφωνίας πυροδότησε τη σύγκρουση αρκετές γενιές αργότερα, όταν ένας Αχαιός βασιλιάς αποφάσισε να διεκδικήσει όλα εκείνα που είχαν υποσχεθεί στον πρόγονό του!



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3q2Ulgd
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη