-->

Ο ΕΜΑ διακόπτει την αξιολόγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων, τι θα ισχύσει με τη χορήγηση τους στα ελληνικά νοσοκομεία

Ο ΕΜΑ διακόπτει την αξιολόγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων, τι θα ισχύσει με τη χορήγηση τους στα ελληνικά νοσοκομεία

Με ανακοίνωση του ο ΕΜΑ γνωστοποιεί τη διακοπή της κυλιόμενης αξιολόγησης των δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων της Elli Lilly, μετά από αίτημα της εταιρείας. Συνεχίζεται η προμήθεια μέσω της συμφωνίας με την ΕΕ.

Σταματάει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) τη διαδικασία κυλιόμενης αξιολόγησης του συνδυασμού των δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά της COVID-19, bamlanivimab και etesevimab, μετά από αίτημα της φαρμακευτικής εταιρείας, που τα παράγει, σύμφωνα με το news4health

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, η Elli Lilly με επιστολή της ενημέρωσε ότι αποσύρεται από τη διαδικασία για τη χορήγηση επίσημης άδειας κυκλοφορίας των δύο αντισωμάτων, για τη θεραπεία της COVID-19.

Η απόφαση της εταιρείας σχετίζεται με την απαίτηση του ΕΜΑ για περαιτέρω δεδομένα επικύρωσης τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργηθούν

μόνο με την παραγωγή νέων παρτίδων δραστικής ουσίας, σημειώνει η εταιρεία.

Η διαδικασία στον ΕΜΑ

Από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η αρμόδια επιτροπή του ΕΜΑ ελέγχει τα δεδομένα για τα συγκεκριμένα φάρμακα, στο πλαίσιο της κυλιόμενης αξιολόγησης. Καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας, η εταιρεία κατέθετε δεδομένα, μόλις ήταν διαθέσιμα, ώστε να επιταχυνθεί η αξιολόγηση. Τον ίδιο μήνα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είχε εκδώσει σύσταση για τη θεραπεία της COVID-19 με τη χρήση των αντισωμάτων, σε εθνικό επίπεδο, πριν τη χορήγηση της επίσημης άδειας κυκλοφορίας, βάσει δεδομένων κλινικής μελέτης.

Ο ΕΜΑ είχε ήδη λάβει από την εταιρεία εργαστηριακά δεδομένα, αλλά και δεδομένα από τις κλινικές μελέτες, την ποιότητα και τη διαδικασία παρασκευής, καθώς και το πρόγραμμα διαχείρισης κινδύνου.

«Αν και ο ΕΜΑ επιτάχυνε την αξιολόγηση των δεδομένων, αναμένονταν μερικές απαντήσεις γύρω από τα ποιοτικά δεδομένα», αναφέρει η ανακοίνωση του οργανισμού, ώστε να αποσαφηνιστούν επαρκώς κάποια σημεία.

Η διαδικασία διακόπτεται, λοιπόν, με το αίτημα της εταιρείας, η οποίας όμως διατηρεί το δικαίωμα να καταθέσει νέο αίτημα στο μέλλον,

«Η απόσυρση [της εταιρείας] δεν έχει καμία επίπτωση στη σύσταση του Μαρτίου και οι ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν να λαμβάνουν τα φάρμακα, βάσει των εθνικών συμφωνιών», αποσαφηνίζει ο ΕΜΑ.

Τι ισχύει με τη χορήγηση σε ασθενείς



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2ZJKMYy
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->