Τι κρύβεται κάτω από την Φοντάνα ντι Τρέβι; - Ένα μυστικό χιλιάδων χρόνων

Εικόνα © Αρχαία Ελληνικά


Ένα μυστικό χιλιάδων χρόνων, πραγματικό χάρμα οφθαλμών

H Φοντάνα Ντι Τρέβι, ένα από τα ορόσημα της Ρώμης, κρύβει έναν αρχαιολογικό χώρο στο υπόγειό της, ο οποίος, όπως το περίφημο σύνολο κατακόμβων της πόλης, χρονολογείται από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και τον πρώιμο Χριστιανισμό.

Εκτός από τα μεγαλειώδη και επιβλητικά μνημεία της, η Ρώμη, που όχι άδικα έχει χαρακτηριστεί και ως «υπαίθριο μουσείο» κρύβει επίσης πολύ μεγάλους θησαυρούς και υπογείως.

Ένας από αυτούς και το ρωμαϊκό υδραγωγείο, χτισμένο το 19 π.Χ., ακριβώς κάτω από την Φοντάνα ντι Τρέβι, η οποία χτίστηκε ως η κορυφή αυτού του υδραγωγείου, που ξεκινά στη Λουνγκέτσα, σε απόσταση 22 χλμ. από τη Ρώμη.

Κατά την κατασκευή ενός από τους πιο γνωστούς κινηματογράφους, λίγα μόλις μέτρα από το περίφημο σιντριβάνι της ιταλικής πρωτεύουσας, ο ιδιοκτήτης βρέθηκε μπροστά σε μια πολύ μεγάλη έκπληξη. Κάτω από το θέατρό του, υπάρχει τμήμα ενός ρωμαϊκού υδραγωγείου.

Η ανακάλυψη του θησαυρού κάτω από την Φοντάνα ντι Τρέβι

Το σύστημα υδραγωγείων και διαμερισμάτων της αρχαίας ρωμαϊκής αριστοκρατίας, που ονομάζεται «Πόλη του Νερού», απλώνεται σε όλη την περιοχή Τρέβι, και χτισμένο τον πρώτο αιώνα μετά τον Χριστό, ανακαλύφθηκε μόλις στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Οι ανασκαφές έφεραν στο φως ένα αρχαίο μέρος της Ρώμης και πιο συγκεκριμένα το υπόγειο υδραγωγείο που δημιούργησε ο Αγρίππας το 19 π.Χ, ενώ ανακαλύφθηκε, επίσης, ένα σπίτι που εικάζεται ότι ανήκε σε μία από τις πλουσιότερες οικογένειες του πρώτου αιώνα μ.Χ. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν, επίσης, αγάλματα, βάζα και νομίσματα που τώρα εκτίθενται στην αρχαιολογική συλλογή της «Πόλης του Νερόυ».

Η ιστορία αυτού του υδραγωγείου, που βρίσκεται σε βάθος εννέα μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης και καταλαμβάνει μια έκταση 350 τ.μ., χρονολογείται από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, αν και στην επιφάνεια υπάρχουν επίσης ίχνη των μεσαιωνικών εποχών.

Σύμφωνα με το romereports.com, το υψηλότερο επίπεδο εικόνων αντιστοιχεί στη μεσαιωνική περίοδο της πόλης, που αναπτύχθηκε στη Ρώμη μεταξύ του 7ου και 12ου αιώνα μ.Χ. Βασισμένη σε αυτές τις δομές η Ρώμη μετατράπηκε στη Ρώμη που όλοι γνωρίζουμε σήμερα. Η σταθερή φασαρία του νερού που ακούγεται στο παρασκήνιο κατά την κατάβαση αυτής της υπόγειας πόλης έχει τη δύναμη της χαλάρωσης, ενώ αντανακλά ακόμα την ιστορική συνέχεια της αρχαίας Ρώμης μέχρι σήμερα. Μια διαδικασία που ακόμη και το πέρασμα χιλιάδων ετών έχει κατάφερε να επιβραδύνει.

Πηγή: newsbeast



from Αρχαία Ελληνικά https://ift.tt/3CrX3hW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη