«Σφαίρα» πάνε τα φορολογικά κίνητρα για την προσέλκυση κατοίκων εξωτερικού - Βροχή οι αιτήσεις επιστροφής

«Σφαίρα» πάνε τα φορολογικά κίνητρα για την προσέλκυση κατοίκων εξωτερικού - Βροχή οι αιτήσεις επιστροφής

Το δρόμο της φορολογικής επιστροφής στην Ελλάδα παίρνουν αρκετοί κάτοικοι εξωτερικού , κάνοντας χρήση των κινήτρων που έχουν προβλεφθεί εδώ και 1,5 χρόνο.

Τα φορολογικά κίνητρα που δόθηκαν προσέλκυσαν στην Ελλάδα πάνω από 1.200 επενδυτές, συνταξιούχους και εργαζόμενους από 17 χώρες όλου του κόσμου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στην ΕΡΤ του υπουργού Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τα κίνητρα για μειωμένη φορολόγηση αν μεταφέρουν την φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα, προσέλκυσαν:

· πάνω από 80 επενδύσεις

· περίπου 200 συνταξιούχους εξωτερικού

· πάνω από 1000 εργαζόμενους εκ των οποίων πολλοί είναι νέα παιδιά που επιστρέφουν στη χώρα μας.

Τα κίνητρα φορολογικής φύσεως δίνονται προκειμένου να πραγματοποιήσουν αξιόλογες επενδύσεις (εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και άνω) αλλά και να δηλώσουν τα εισοδήματα που αποκτούν στο εξωτερικό (πχ συντάξεις) προκειμένου να φορολογούνται για αυτά στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η φορολογητέα ύλη στη χώρα μας, με αντάλλαγμα έκπτωση 50% στον φόρο εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης, για έως μια επταετία, εφόσον διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας.

Τα κίνητρα αφορούν και οι μη μισθωτοί, δηλαδή πρόσωπα που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα, με σκοπό να ασκήσουν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα όσοι κάνουν αίτηση θα πρέπει :

-Να μην ήταν φορολογικοί κάτοικοι της Ελλάδος τα προηγούμενα πέντε από τα έξι έτη πριν από τη μεταφορά της φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα

-Να μεταφέρουν τη φορολογική του κατοικία από κράτος μέλος της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ. ή από κράτος με το οποίο είναι σε ισχύ συμφωνία διοικητικής συνεργασίας στον τομέα της φορολογίας με την Ελλάδα

-Να παρέχουν υπηρεσίες στην Ελλάδα στο πλαίσιο εργασιακής σχέσης, που ασκείται είτε σε ημεδαπό νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα είτε σε μόνιμη εγκατάσταση αλλοδαπής επιχείρησης στην Ελλάδα. Τα ίδια προνόμια ισχύουν και εφαρμόζονται ανάλογα και για τα φυσικά πρόσωπα που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα, με σκοπό να ασκήσουν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα

-Να δηλώσουν ότι θα παραμείνουν στην Ελλάδα τουλάχιστον για μια διετία.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3jSDito
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη