Αλ. Χαρίτσης – Γ. Σαρακιώτης: «Η μέθοδος διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αποτελέσει αντικείμενο επιστημονικής έρευνας στο μέλλον»


Προσηλωμένη στη γνωστή πια τακτική της, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων προέβη σε μία ακόμη λαθροχειρία, σχετικά με τα στοιχεία που αφορούν στις δαπάνες για την Έρευνα και την Ανάπτυξη για το 2020. Το Υπουργείο αποκρύπτει εντέχνως ότι προέβη στη μικρότερη αύξηση δαπανών των τελευταίων ετών για την Έρευνα και την Ανάπτυξη και αντί να απολογείται για αυτή την επιβράδυνση σε σχέση με την διακυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πανηγυρίζει, μιλώντας μάλιστα για τη μεγαλύτερη αύξηση της τελευταίας δεκαετίας. 


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης παρουσιάζει την αύξηση των δαπανών κατά 135,8 εκατ. ευρώ το 2020 σε σχέση με το 2019, ως τη μεγαλύτερη επιτυχία της δεκαετίας προσβάλλοντας έτσι τη νοημοσύνη των ανθρώπων που συνθέτουν το οικοσύστημα της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας στη χώρα μας.


Δυστυχώς για την κυβέρνηση, τα πραγματικά στοιχεία είναι αμείλικτα:


  • 2019: αύξηση κατά 158,35 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2018

  • 2018: αύξηση κατά 140,88 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2017

  • 2017: αύξηση κατά 284,25 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016.

      

Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι η μέθοδος διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αποτελέσει αντικείμενο επιστημονικής έρευνας στο μέλλον.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη