«Βόμβα» Φάουτσι για τον κορονοϊό: «Τελειώνει ο χρόνος για να αποφευχθεί μία νέα έξαρση ικανή να καταστρέψει τα Χριστούγεννα»

«Βόμβα» Φάουτσι για τον κορονοϊό: «Τελειώνει ο χρόνος για να αποφευχθεί μία νέα έξαρση ικανή να καταστρέψει τα Χριστούγεννα»

«Τελειώνει ο χρόνος» για να μπορέσει να αποτραπεί μία επικίνδυνη νέα αύξηση μολύνσεων του κορονοϊού, η οποία είναι ικανή να καταστρέψει τα Χριστούγεννα, προειδοποιεί ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.

Όπως ανέφερε ο επιστήμονας, τα κρούσματα του κορονοϊού στις ΗΠΑ αυξάνονται ξανά για πρώτη φορά μετά από εβδομάδες και πλησιάζουν τα 100.000 την ημέρα.

Οι ειδικοί μάλιστα φοβούνται ότι η γιορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών, κατά την οποία δεκάδες εκατομμύρια Αμερικάνοι ταξιδεύουν στο εσωτερικό της χώρας για να συναντήσουν τις οικογένειές τους, θα τροφοδοτήσει ακόμη περισσότερο τον κορονοϊό.

Να κάνετε την ενισχυτική δόση

Ο Φάουτσι μίλησε και την αναγκαιότητα της αναμνηστικής δόσης σε αυτή τη φάση της πανδημίας.

«Κάθε εμβολιασμένο άτομο θα πρέπει να κάνει την τρίτη δόση ανάλογα με το πόσο καιρό έχει περάσει από τον αρχικό του εμβολιασμό.»

Ωστόσο να διευκρινιστεί πως όσοι έχουν κάνει τις δύο πρώτες δόσεις ( ή τη μία για το μονοδοσικό) εξακολουθούν να θεωρούνται «πλήρως εμβολιασμένοι» παρά τις ενδείξεις ότι η ανοσία μπορεί να εξασθενίσει, είπε ο Δρ. Άντονι Φάουτσι την Κυριακή προσθέτοντας πως ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα χρειαστούν ενισχυτικές δόσεις κάθε χρόνο.

Μιλώντας στο ABC, ο Άντονι Φάουτσι σχολίασε και την πρόταση του CDC να κάνουν όλοι οι ενήλικες Αμερικάνοι την ενισχυτική δόση, καθώς πολλές πολιτείες ήδη προτρέπουν τους πολίτες προς αυτή την κατεύθυνση.

«Τώρα που κοιτάς τα δεδομένα καθώς εξελίσσονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πολύ ξεκάθαρο». «Οι επιστήμονες στο CDC ήθελαν να βεβαιωθούν ότι όλα τα «σήματα ασφαλείας» ήταν σωστά και αυτό πλέον είναι πολύ σαφές. Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος που βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου δεν υπάρχει σύγχυση, δεν υπάρχει έλλειψη σαφήνειας», ανέφερε ο Φάουτσι για την τρίτη δόση.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας μίλησε και για τη διαφορά του τρέχοντος έτους με του περσινού, αναφέροντας πως πλέον υπάρχουν τα εμβόλια.

«Τώρα έχουμε εμβόλια που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και σαφώς πολύ ασφαλή, ειδικά τώρα με τα πρόσφατα δεδομένα που δείχνουν ότι μπορούμε να εμβολιάζουμε παιδιά από 5 έως 11 ετών», είπε ο Φάουτσι.

«Υπάρχουν 28 εκατομμύρια παιδιά σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία. Εάν ξεκινούσαμε να τα εμβολιάζουμε τώρα, θα έχουν προστατευτεί πλήρως τα Χριστούγεννα».

«Όσο περισσότεροι ανεμβολίαστοι, τόσο περισσότερο κινδυνεύουμε όλοι»

Καθώς πλησιάζουν οι διακοπές, ο παρουσιαστής ζήτησε από τον Φάουτσι να δώσει μερικά tips για το πως οι πολίτες μπορούν να είναι ασφαλείς αυτή την περίοδο των διακοπών.

«Εάν είστε εμβολιασμένοι – και ελπίζουμε το έχετε κάνει – και η οικογένειά σας είναι, μπορείτε να απολαύσετε ένα τυπικό γεύμα για την Ημέρα των Ευχαριστιών ή να κάνετε διακοπές με την οικογένειά σας», είπε ο Φάουτσι. «Αυτό που μας απασχολεί είναι οι άνθρωποι που δεν είναι εμβολιασμένοι, γιατί αυτοί αποτελούν την κύρια πηγή της μόλυνσης στην κοινότητα. Και όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο δυναμικής της μόλυνσης, τόσο περισσότερο κινδυνεύουν και όλοι οι υπόλοιποι».



from Όλες οι ειδήσεις - Ειδήσεις https://ift.tt/3CDn8un
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη