Άδωνις Γεωργιάδης: Κανένας δεν αντέχει κλειστά Χριστούγεννα, γι αυτό πήραμε τα μέτρα

Άδωνις Γεωργιάδης: Κανένας δεν αντέχει κλειστά Χριστούγεννα, γι αυτό πήραμε τα μέτρα

«Στόχος είναι να παραμείνουμε ανοιχτοί για τις γιορτές» ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε ανοιχτοί για τις γιορτές. Κανένας μας δεν αντέχει κλειστές εορτές. Γενικό lockdown δεν θα υπάρξει, δεν μπορεί να υπάρξει για πολλούς και διαφόρους λόγους» ανέφερε στον ρ/σ Παραπολιτικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ξεκθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν τιμωρεί κανέναν, ούτε θέλει να κάνει σε κανέναν κακό. Αντίθετα η «κοινωνική κινητοκότητα ρυθμίζεται, ανάλογα του κινδύνου που έχει κάποιος για να καταλήξει σε ΜΕΘ ή στο νοσοκομείο και άρα να προκαλέσει επιπλέον πίεση στο σύστημα υγείας.

«Το κριτήριο δεν είναι έχει εμβολιαστεί ή δεν έχεις εμβολιαστεί γιατί σε αγαπάμε ή δεν σε αγαπάμε, το κριτήριο είναι αν έχεις εμβολιαστεί ή δεν έχεις εμβολιαστεί γιατί αν έχεις εμβολιαστεί κινδυνεύεις Χ αν δεν έχεις εμβολιαστεί κινδυνεύεις 20Χ. Άρα όχι για να τιμωρήσουμε κανέναν αλλά γιατί πρέπει να μειώσουμε την πίεση στο σύστημα υγείας για να μην έχουμε ξανά καραντίνα παίρνουμε αυτά τα μέτρα».

«Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω επιχειρήματα για τον Μπιλ Γκέιτς και τα τσιπάκια»

Μιλώντας για τους ανεμβολίαστους, διέκρινε δύο κατηγορίες και σημείωσε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι από αυτό το περίπου 35% των ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί ένα 10% δεν πρόκειται να εμβολιαστεί ο κόσμος να χαλάσει. Αυτοί είναι αρνητές, με αυτούς δεν μπορεί να έχεις κανονική συζήτηση γιατί τα επιχειρήματα αυτά δεν απαντώνται δια της λογικής.

Εγώ δεν μπορω να αντιμετωπίσω επιχειρήματα ότι ο Μπιλ Γκειτς θα μας βάλει το τσιπάκι ή ότι είναι παγκόσμια συνωμοσία ή ότι θα χαλάσει το κάρμα μου ή ότι είναι αμαρτία από Θεό δεν μπορώ να τα αντιμετωπίσω με λογικά επιχειρήματα αυτά, αυτά τα αφήνω στο πλάι. Το υπόλοιπο 20% είναι άνθρωποι που για διαφόρους λόγους φοβούνται, σε αυτό το 20% στοχεύουμε».

«Υπάρχει κινητικότητα στους εμβολιασμούς αλλά όχι στις μεγάλες ηλικίες»

«Οι περισσότεροι νεκροί στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες είναι διότι εμείς έχουμε το πρόβλημα να έχουμε μικρότερα ποσοστά εμβολιασμένων στους άνω των 60. Τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες έχει αρχίσει μια κινητικότητα (στο εμβολιασμό), όχι τόσο μεγάλη σε αυτούς, περισσότερο από τους νέους προέρχεται η κινητικότητα παρά από τους μεγάλους. Υπάρχει βέβαια μεγάλη προσέλευση για την τρίτη δόση το οποίο είναι καλό αλλά καινούργιοι εμβολιασμοί σε αυτή την ηλικία είναι σχετικά λίγοι και αυτό είναι λάθος».



from Όλες οι ειδήσεις - Ειδήσεις https://ift.tt/30S1gyw
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη