Πιο κοντά απ' όλους στον καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό η Γερμανία

pixabay

Ιατρικές ενώσεις, επιστημονικά ινστιτούτα και πολιτικοί στη Γερμανία τάσσονται πλέον υπέρ του καθολικού υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Υπέρ του γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού ως μοναδική διέξοδο από την κρίση που έχουν δημιουργήσει πανδημία και η άρνηση των αντιεμβολιαστών να συμβάλλουν στο τείχος ανοσίας που προσπαθούν να χτίσουν οι κοινωνίες, τάσσονται πλέον επιστημονικά ινστιτούτα, ιατρικές ενώσεις αλλά και πολιτικοί στη Γερμανία.

Ποιοι τάσσονται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Η Ένωση Ιατρών Παιδιών και Εφήβων ζητούν την καθιέρωση γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού, τονίζοντας πως «είναι απαράδεκτο λόγω ελλιπούς εμβολιασμού μιας μειοψηφίας, να περιορίζονται τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων των πολιτών αλλά ιδιαίτερα των παιδιών και των εφήβων». Η ίδια η Ένωση, αναγνωρίζει ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός περιορίζει το δικαίωμα στη σωματική ακεραιότητα, σημειώνει ωστόσο ότι κάτι τέτοιο είναι αποδεκτό γιατί διαφορετικά θίγονται ή περιορίζονται τα δικαιώματα άλλων.

«Τα δικαιώματα των παιδιών δεν πρέπει να σταθμίζονται έναντι των δικαιωμάτων μιας μειοψηφίας πολιτών, αλλά να κατοχυρώνονται άνευ όρων και επιτακτικά από το κράτος. Τα παιδιά μας άξιζαν την επιστροφή στην κανονικότητα, μετά τους τεράστιους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην πανδημία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της BVKJ, η οποία σημειώνει ακόμη ότι «τα βασικά δικαιώματα των παιδιών, για απεριόριστη και δωρεάν εκπαίδευση και ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, τίθενται σε κίνδυνο εάν δεν καταστεί δυνατός ο έγκαιρος εμβολιασμός όλων των ενηλίκων».

Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, παραπέμπει με τη σειρά του ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», Λόταρ Βίλερ, ο οποίος συνιστά «Αν έχετε δοκιμάσει όλα τα άλλα, πρέπει να σκεφτείτε και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό». Μιλώντας χθες, Κυριακή, το βράδυ στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο κ. Βίλερ τόνισε ότι «πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι και ότι όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί θα προσέλθουν για τον ενισχυτικό εμβολιασμό τους», αλλά, τόνισε, «ως έσχατη λύση, είμαι με τον ΠΟΥ».

«Πολλοί έχουν αντιληφθεί ότι αντιμετωπίζουμε μια ιατρικά κατεπείγουσα κατάσταση και θα έπρεπε να είχαν γίνει ήδη πολλά περισσότερα. Τώρα όμως πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στο "laissez faire"», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίλερ.

«Ναι» από Σοσιαλδημοκράτες, «όχι» από φιλελεύθερους

Για αύξηση μέρα με τη μέρα εκείνων που τάσσονται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού μίλησε ο εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για θέματα Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, μιλώντας στη Bild και τόνισε «χωρίς υποχρέωση εμβολιασμού, δεν πρόκειται να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμένων τόσο όσο χρειάζεται προκειμένου να θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία».

Στην ίδια συζήτηση, ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων (FDP) Μίχαελ Τόιρερ, ο οποίος θεωρείται υποψήφιος για το υπουργείο Υγείας στην επόμενη κυβέρνηση, δεν θέλησε να αποκλείσει το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού, επισήμανε ωστόσο ότι το κόμμα του θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό.



from Όλες οι ειδήσεις - Ειδήσεις https://ift.tt/3HL4wfI
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη