Πότε επαναξιολογούνται τα μέτρα των ανεμβολίαστων, ανοιχτό το ενδεχόμενο για επίδομα στους υγειονομικούς

Πότε επαναξιολογούνται τα μέτρα των ανεμβολίαστων, ανοιχτό το ενδεχόμενο για επίδομα στους υγειονομικούς

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και τόνισε ότι τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους θα επαναξιολογηθούν από την επιτροπή των ειδικών Τετάρτη ή Πέμπτη

Στα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και τόνισε ότι θα επαναξιολογηθούν από την επιτροπή των ειδικών, οι οποίοι και κάνουν τις εισηγήσεις στην Κυβέρνηση.

Αφού αρχικά σημείωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη-Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αξιολογηθεί η απόδοση των νέων μέτρων στη συνέχεια ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι «δεν είμαστε στο πολύ αυστηρό πλαίσιο αλλά αυτό θα επαναξιολογηθεί». «Θα προσπαθήσουμε να μην πληγεί η κανονικότητα όσων έχουν εμβολιαστεί» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «η υποχρεωτικότητα για τους εμβολιασμούς αφορά μόνο τους υγειονομικούς. Σε όλες τις άλλες κατηγορίες δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα και γι' αυτό στην εστίαση το προσωπικό παραμένει σε ιδιαίτερο καθεστώς προστασίας».
Όπως είπε στον ΑΝΤ1 «θεωρούμε ότι τα προηγούμενα μέτρα απέδωσαν» συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει μια άνοδος (σ.σ. του κορονοϊού) στην Αττική που πριν δεν υπήρχε».

Ο Θάνος Πλεύρης διεμήνυσε ότι «η χώρα δεν θα κλείσει, το ΕΣΥ πιέζεται αλλά θα αντέξει. Είναι έτοιμο σε συνδυασμό με το σχέδιο που υπάρχει στην Αττική και τη συνεργασία των ιδιωτών γιατρών να μην βρεθούμε σε συνθήκη που να μην αντέξει το ΕΣΥ» εξηγώντας ότι «η πραγματικότητα είναι ότι ο βασικός λόγος που δεν πρέπει να κλείσει η χώρα δεν είναι η οικονομία αλλά το ότι το 73% έχει εμβολιαστεί και κινδυνεύει λιγότερο.

Δεν γίνεται αυτή η ομάδα να μπει σε περιορισμό επειδή κάποιοι επιλέγουν να μην εμβολιάζονται».

Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε, τέλος, τις πληροφορίες ότι υπάρχουν σκέψεις για επίδομα στους υγειονομικούς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση έχει στο μυαλό της να ενισχύει όσους δουλεύουν στο σύστημα υγείας όχι μόνο με ένα ευχαριστώ».

Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε πως όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου αλλά η επιτροπή των ειδικών γνωμοδότησε ότι δεν πρέπει να κάνουν τη δεύτερη για ιατρικούς λόγους, θα θεωρούνται ως πλήρως εμβολιασμένοι.

Επίσης όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό και δεν είχαν πιστοποιητικό από την Ελλάδα, θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όπου και να έχουν εμβολιαστεί, αρκεί ο εμβολιασμός τους να έγινε με εμβόλιο που είναι εγκεκριμένος από τον EMA.



from Όλες οι ειδήσεις - Ειδήσεις https://ift.tt/3cxgag6
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη